Шафран на допомогу: натуральне снодійне, яке радять вчені

Читать на русском
Автор
1276
Шафран на допомогу: натуральне снодійне, яке радять вчені Новина оновлена 11 червня 2023, 18:04

Вчені з Університету Мердока в Австралії виявили новий снодійний засіб на натуральній основі. Ним виявився екстракт шафрану, повідомляє Journal of Clinical Sleep Medicine.

У відповідному експерименті взяли участь 63 добровольці віком від 18 до 70 років. Вони скаржилися на проблеми зі сном протягом щонайменше одного місяця, але не мали інших проблем зі здоров’ям і не приймали жодних лікарських препаратів.

Учасників поділили на дві групи. Одні протягом 28 днів одержували екстракт шафрану у кількості 14 мг. Іншим видавали плацебо. При цьому самі люди не знали, що саме видають.

У ході дослідження учасники регулярно заповнювали анкети якості сну. Виявилося, що представники першої групи стали спати набагато краще, причому позитивний ефект виявився вже протягом першого тижня. У них також не виявилося жодних побічних дій.

Які ягоди найкорисніші: смачний достаток

Втім, вчені обмовилися, що страждаючим безсонням поки не варто самостійно приймати шафран. Механізм його на організм ще не зрозумілий, а дослідження було недостатньо масштабним, щоб вивчити довгострокові наслідки і визначити оптимальне дозування.