Яка користь соків та фрешів для дітей

Автор
555
Яка користь соків та фрешів для дітей

Вживання фруктів, особливо цільних, має масу переваг для здоров'я. Маленькі діти, які п'ють дві чашки 100% фруктового соку в день, харчуються краще і корисніше в підлітковому віці, бо їдять більше фруктів, вважають вчені, інформує Ukr.Media.

При цьому вживання дітьми напоїв з високим вмістом цукру не призводило до ризику надмірної ваги.

Американські вчені спостерігали за дітьми протягом 10 років і виявили, що підлітки, які в дитинстві активно пили фруктові соки, харчуються правильніше і мають більш здоровий раціон, повний фруктів, ніж їх однолітки, які випивали у дитинстві менше половини чашки соку в день.

Провідний дослідник, доктор Лінн Мур з Бостонського університету, сказав: «Ми знаємо, що споживання свіжих фруктів, а також якість дієти зазвичай знижуються з раннього дитинства до підліткового віку. Діти, які споживали близько 1,5 склянок 100-відсоткового фруктового соку на день протягом дошкільного віку, як правило, підтримували більш здорову дієту в підлітковому віці, на відміну від дітей, які випивали менше половини чашки в день в дошкільному віці».

Дослідження показало, що ті, хто випивав одну або кілька чашок фруктового соку в день, коли їм було від трьох до шести років, мали "значно більш високу" кількість свіжих фруктів у своєму раціоні до 14-17 років у порівнянні з тими, хто випивав менше половини чашки в день в більш ранньому віці.

Рецепти смачних напоїв, які врятують від спеки

Не було ніяких змін в індексі маси тіла від вживання фруктового соку, попри побоювання з приводу великої кількості цукру в таких напоях.

Доктор Мур додав, що вживання фруктів, особливо цільних, має масу переваг для здоров'я протягом усього життя. Відмова від вживання соку в ранні роки життя може ненавмисно вплинути на еволюцію харчової поведінки.