Як поліпшити сон у задушливі ночі

Автор
639
Як поліпшити сон у задушливі ночі

Якщо ви теж крутитесь з боку на бік в безнадійних спробах заснути, скористайтеся перевіреними лайфхаками. Вони допоможуть повернути комфорт — і, нарешті виспатися, інформує Ukr.Media.

Зволожте штори

Щоб швидко освіжити повітря в кімнаті, зволожте штори водою, використовуючи пульверизатор. Потім засмикніть їх, попередньо відкривши вікно навстіж. Незабаром ви відчуєте, що в спальні стало на кілька градусів прохолодніше.

Вимкніть все зайве

По можливості від'єднайте всі електроприлади від мережі — хоча б на час сну. Окремо вони нагріваються зовсім незначно, але, зібрані разом в одному приміщенні, вони можуть легко перетворити затишну спальню в сауну.

Одягніться!

Як би вам не хотілося скинути з себе все зайве, спати в спеку краще в одязі. У бавовняному, якісному і зручному. Натуральна тканина вбере піт і дозволить вашій шкірі дихати.

Не напивайтеся

Навіть якщо вам нестерпно жарко, намагайтеся не пити забагато рідини на ніч — сечовий міхур майже гарантовано не дасть вам заснути. Краще поставте поруч з ліжком склянку з прохолодною водою і пийте потроху вночі, якщо виникне така необхідність.

Приготуйте «антигрілку»

Наповніть шкарпетку рисом і потримайте її в морозилці протягом години-двох. Прикладіть охолоджену крупу до ділянок з великими артеріями — зап'ясть, долонь, зон під колінами, скронь — щоб швидко охолонути і відчути себе краще.

Спустіться на землю

Розігріте повітря піднімається вгору, а охолоджене, навпаки, вниз. А значить, найбільш комфортне місце для сну в особливо спекотні дні — це підлога.

Спіть на самоті

Спекотне літо — не час для палких обіймів. Якщо ви вже в прямому сенсі плавитесь і ніяк не можете виспатися, доведеться роз'їхатися з партнером по різних спальнях.

Поради, як краще не використовувати дезодорант

Змочіть зап'ястя

Від спеки закипає кров? Потримайте зап'ястя під струменем холодної води протягом декількох хвилин. Вам стане краще на деякий час — можливо, його буде достатньо, щоб заснути спокійним сном.

Охолодіть простирадла

Перед сном потримайте постільну білизну в морозилці протягом декількох хвилин. Спробуйте, вам сподобається!

Знизьте градус

Якщо в спальні немає кондиціонера або ви боїтеся включати його на час сну, спробуйте швидко охолодити кімнату з допомогою вентилятора. Поставте перед ним ємність з льодом (пластикова пляшка із замороженою водою теж підійде) і почекайте 15-20 хвилин. За допомогою цього способу можна знизити температуру повітря в приміщенні на кілька градусів.