Дбає про шкіру, зір і насичує мінералами: чим корисний шафран

Читать на русском
Автор
1812
Дбає про шкіру, зір і насичує мінералами: чим корисний шафран Новина оновлена 11 червня 2023, 18:05

Дізнайтеся, чому варто включити шафран у свій раціон.

Шафран — це унікальна спеція, яка має безліч цілющих для організму властивостей.

Насичує організм мінералами

Шафран є добрим джерелом мінеральних речовин. Зокрема, включивши до раціону цю спецію, можна наситити організм калієм, кальцієм, магнієм, марганцем, залізом, селеном та цинком. Калій благотворно впливає працювати серцевого м’яза і нормалізує тиск, марганець і цинк потрібні організму для синтезу антиокислювальних кислот, а залізо необхідне відтворення еритроцитів.

Поліпшує зір

Професор Сільвія Бісті провела дослідження, результати якого довели, що шафран позитивно впливає на зір людей, які страждають на так звану м’язову дегенерацію. Такі зміни у організмі пов’язані з природним процесом старіння. Як пряність впливає на організм? Шафран діє як сильний антиокислювач, торкаючись генів, які управляють рівнем жирних кислот у мембранах клітин. Таким чином, зорові клітини стають сильнішими.

Бореться з депресією

Шафран багатий цінними ефірними оліями, серед яких пінен, борнеол, терпін і ряд інших. Зазначені компоненти надають антиоксидантну дію на організм, заспокоюють нервову систему та покращують настрій. Крім цього, до складу спеції входить а-кроцин, який відносять до природних антидепресантів.

Гречаний чай: що за чудо-напій і чому він такий корисний

Дбає про шкіру

До корисних властивостей шафрану можна віднести його здатність впливати на стан шкіри. Спецію часто використовують як інгредієнт антивікової косметики. Доведено, що шафран покращує колір обличчя, розгладжує дрібні зморшки, зменшує прояви пігментних плям та стимулює обмінні процеси у клітинах.

Виводить токсини

Багатий склад спеції робить шафран незамінним засобом при лікуванні багатьох недуг. Вчені відносять його до найефективніших природних антисептиків. Відомо, що шафран використовується не тільки для лікування неврозів та безсоння, але також допомагає очистити кров та вивести токсини з організму.