Названо причини, що призводять до інсульту

Автор
Названо причини, що призводять до інсульту

Споживання солодких безалкогольних напоїв – одна з недооцінених можливих причин інсульту.

В повсякденному житті людей поширені фактори, що призводять до інсульту, але при цьому залишаються без належної уваги, попереджають лікарі. Вони назвали кілька причин, які багато хто недооцінює.

Перша у списку таких причин понаднормова робота. Робочі навантаження можуть не тільки забирати весь вільний час, але і псувати здоров'я. Згідно з дослідженням, люди, які працюють більше 55 годин на тиждень, мають на 33% вищий ризик інсульту, ніж працюючі 40 годин.

Наступним йде шум. Чим вищі середні показники шуму середовища проживання людини, тим вища ймовірність отримати інсульт, брак тиші провокує підвищення рівня запалення в артеріях. Дослідниками з Данії було встановлено, що ризик мозкового удару у віці від 65 років особливо тісно пов'язаний з рівнем шуму в районі проживання людини. Починаючи з 60 децибел, збільшення звукового фону на кожні 10 децибел підвищує ризик інсульту на 27%.

Споживання солодких безалкогольних напоїв – ще одна недооцінена можлива причина інсульту. Більш помітна його залежність від таких напоїв виражена у жінок: для них вживання всього двох баночок дієтичних газованих напоїв на день збільшує ймовірність інсульту на 30%.

Серед причин також виявилося коливання ваги. Різке схуднення або дуже швидка надбавка ваги робить ризик інсульту на 41% вищим порівняно зі стабільною вагою, це показало вивчення проблеми фахівцями Південної Кореї. За їхніми словами, коливання ваги викликають специфічні гормональні зміни, що завдають негативної дії на стан судин.

Користь базиліка і секрети його використання

Також серед причин лікарі назвали грип. Американськими медиками були обстежені пацієнти, госпіталізовані з симптомами грипу. Вони виявили, що в середньому протягом наступних 15 днів після госпіталізації ризик інсульту у них був на 40% вищим, ніж у здорових людей.