Епідеміолог Швеції сказав невтішні прогнози щодо коронавірусу

Автор
663
Епідеміолог Швеції сказав невтішні прогнози щодо коронавірусу

Країни, які вважають, що від коронавірусі можна позбутися, знизивши кількість випадків до нуля, помиляються.

Про це під час участі у віртуальному обговоренні ситуації з пандемією американського аналітичного центру German Marshall Fund заявив головний епідеміолог Швеції Андрес Тегнелл, повідомляє RMF24 .

Тагнелл пояснив виключно ліберальний підхід Швеції до епідемії коронавируса, де на відміну від більшості європейських країн закриті тільки школи.

За його словами, відсутність формальних обмежень не означає, що життя в Швеції триває, як раніше. Вулиці міста порожні. Наприклад, в Стокгольмі трафік в 10 разів менше, ніж звичайно. Люди слухають рекомендації влади і служб і намагаються залишатися вдома та уникати контактів з іншими.

"Це мало великий ефект", - заявив Тегнелл.

Він зазначив, що в Швеції не фіксується лавинна захворюваність, тому система охорони здоров'я не перевантажена.

Епідеміолог визнав, що в одній з областей, в якій Швеція зазнала невдачі, є догляд за людьми похилого віку. Він пояснив, що число смертей від епідемій було набагато вище, ніж в сусідніх країнах - в той час як в Данії число загиблих складає 309, Швеції вже зареєстровано понад 1,2 тисячі смертей.

За словами Тегнелла, більше половини смертей від епідемії в Швеції - це мешканці будинків престарілих, де, за його словами, стандарти гігієни і догляду не дотримуються. Однак він уточнив, що це є результатом нехтування центрами, а не помилкою шведської стратегії.

"Я не думаю, що цей вірус коли-небудь зникне. Деякі країни, схоже, проводять політику, засновану на припущенні, що, якщо вони ліквідують всі випадки захворювання в країні, вони назавжди позбудуться вірусу. Я так не думаю ", - підкреслив Тегнелл.

Епідеміолог визнав, що до сих пір невідомо, як довго після хвороби люди залишаються несприйнятливими до вірусу - якщо вони взагалі є.

Карантин не зупинить розвиток Covid-19

Він упевнений, що Covid-19 може викликати щорічні епідемії в майбутньому, як сезонний грип.

Крім того, він звернув увагу, що до сих пір неясно, яка смертність від вірусу і чи дійсно вона вище, ніж у вірусу грипу.