Як правильно вживати каву, щоб схуднути

Автор
681
Як правильно вживати каву, щоб схуднути

Для схуднення каву треба вживати правильно.

Хочете спалювати 200 додаткових калорій на день, практично нічого для цього не роблячи? Пийте каву! Дослідження, результати якого були опубліковані у журналі Nature Communications, підтвердило: 2-4 чашки натуральної кави на день допомагають нашому тілу активніше спалювати накопичений жир, а отримані калорії перетворювати на енергію. Але для цього важливо дотримуватися кількох правил.

Пийте каву після сніданку

Ніколи не пийте каву натщесерце: кофеїн може чинити подразнюючу дію на слизову шлунку. Але от якщо завершити ранкову трапезу гарячим напоєм, кофеїн викличе короткочасний сплеск метаболізму (і ранкові калорії будуть спалюватися активніше), а потім протягом всього дня обмін речовин буде швидшим на 8-11 %.

Випивайте чашку кави за 40 хвилин до тренування

Щоб заняття спортом і тренування були більш ефективними, за 40 хвилин до заняття випийте чашку кави: кофеїн забезпечить сильний імпульс енергії, завдяки якому ми будемо активніше займатися і у результаті спалимо більше калорій.

Не пийте каву за 4 години до сну

Міцний здоровий сон — обов'язкова умова не лише гарного здоров'я, але і гарної фігури. Якщо ми не висипаємося, то наступного дня ми більше схильні до небезпечних харчових звичок, вибираємо більш калорійну і насичену транс-жирами їжу. Крім того, кортизол, який активніше виробляється після безсонної ночі, також сприяє набору ваги.

Пийте лише чорну каву

Молоко, вершки, цукор і особливо сиропи, можливо, роблять напій більш смачним, але вже точно не йдуть на користь ані нашому здоров'ю, ані фігурі. Якщо ви зовсім не можете пити чорну каву, додавайте мед і знежирене молоко (хоча воно не дуже корисно для здоров'я), але відмовтеся від будь-яких інших солодких добавок. І пам'ятайте: у стандартному кавовому напої на основі молока і сиропі може міститися стільки ж калорій, скільки у десерті!

Не знаєш куди подіти гречку, яку зкупив у магазині: рецепт для схуднення

Не перевищуйте дозу

Максимальна безпечна щоденна доза кави — 400 мілілітрів. Все, що зверху — небезпечно для серцево-судинної і нервової систем. А підвищена тривожність вже точно не сприяє підтриманню гарної фігури!