Міністр охорони здоров'я вважає, що коронавірус буде циклічно повертатися

Автор
517
Міністр охорони здоров'я вважає, що коронавірус буде циклічно повертатися

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що коронавірус стане сезонним захворюванням і повертатиметься циклічно.

"Не можу сказати (чи вірус після карантину почне поширюватися активніше - ред.). Але, думаю, до жовтня всі країни вже будуть підготовлені зовсім інакше. Чому я кажу про жовтень – на мою особисту думку, коронавірусна хвороба все ж стане сезонним захворюванням і буде повертатися циклічно", - сказав Ляшко.

За його словами, далі потрібно подивитися, як вірус мутуватиме, і як імунітет з цими мутаціями справлятиметься. "Якщо ми матимемо стійкий імунітет до цього вірусу, і мутації не будуть спричиняти хворобу – це один варіант розвитку подій. Якщо кожна нова мутація призводитиме до виникнення нової хвороби, що ж, тоді нам доведеться жити в нових біологічних реаліях", - зазначив заступник міністра.

При цьому він висловив надію, що все ж таки з'явиться вакцина або препарати для лікування COVID-19, і людям не доведеться жити постійно в обмежувальних заходах.

Фінським науковцям вдалося зробити ще одне дослідження коронавірусу

Станом на ранок 12 квітня в Україні підтверджено 2 777 випадків COVID-19. За попередню добу отримано 266 повідомлень про нові підтверджені випадки.