Ми використовуємо Куки!

Як їсти їжу, щоб вона покращила роботу мозку

Автор
Як їсти їжу, щоб вона покращила роботу мозку

Деяка їжа має здатність покращувати настрій!

Про їжу для мозку розповіла невролог-психотерапевт Людмила Підкуймуха. Багато триптофану міститься в бананах та у хлібі грубого помолу.

Але для того, щоб вуглеводи, які містяться у складі хліба запустили процес вироблення триптофану, їсти його потрібно до початку приймання їжі багатої білками (сир, м'ясо), інакше інші амінокислоти не дозволять триптофану потрапити в головний мозок.

Для синтезу серотоніну також потрібен вітамін В6, а він у нас в значній кількості є в зернах злаків і молюсках.

Відчуття задоволення від чогось дає нам дофамін. Фолієва кислота, потрібна для синтезу дофаміну, міститься в достатній кількості в броколі, телячій печінці.

Салат, шпинат, капуста, паприка багаті таким "опіатом" як цитофін, який теж володіє властивістю покращувати настрій.

В молоці є морфіноподібна речовина казоморфін, а в шоколаді – андамін, речовина, яка викликає таку ж збуджувальну дію як гашиш.

М'ясо курки, індички й тунця містить багато амінокислоти тирозину. Тирозин сприяє підвищенню енергії та швидкості реакцій в мозку, підвищуючи рівень допаміну і норадреналіну.

Які лікарські трави підвищують імунітет

Ще одна речовина, яка підвищує настрій – капсаїцин. Він міститься в гострому перці. Саме він надає гостроти перчині. У відповідь на печіння, яке стимулює нервові закінчення в ротовій порожнині, мозок виділяє ендорфіни – речовини, які покращують настрій).

При стресах організм також потребує адаптогенів – речовин, що підвищують здатність адаптивних систем. Це зелений чай, женьшень, комбучі, лимонник. Підбирайте для своєї нервової системи правильну їжу.