Довели несподівану користь картоплі для спортсменів

Автор
Довели несподівану користь картоплі для спортсменів

Картопляне пюре корисно їсти під час тривалих тренувань.

Дослідження свідчить про те, що пюре з картоплі допомагає спортсменам бути витривалими та має таку ж дію, як і спеціальні вуглеводні гелі для підтримки рівня глюкози в крові.

Картопля є хорошою альтернативною для спортсменів, адже це бюджетно, та як переконують автори дослідження, не менш ефективно.

Картопля – економічно вигідне джерело вуглеводів та поживних речових – зазначають вчені.

У дослідженні брали участь 12 досвідчених велосипедистів, усі вони тренувалися роками. А для того, аби брати участь в експерименті, їм довелося здійснити 120-хвилинний велопробіг.

Під час експерименту учасників випадковим чином розділили на три групи: перша група споживала лише воду, друга – вуглеводний (енергетичний) гель, третя – еквіваленту кількість вуглеводів, отриманих з картоплі.

Впродовж пробігу в учасників відстежували рівень глюкози в крові, температуру тіла, інтенсивність вправ та шлунково-кишкові процеси.

Вчені не виявили різниці між показниками другої та третьої групи – тобто тих, хто споживав енергетичний гель та вуглеводи з картоплі.

Лікарі розповіли про користь гранату

Частота серцевих скорочень була аналогічною, обидві групи показали значне підвищення продуктивності, на відміну від учасників, які споживали лише воду. Однак ті, хто споживав картоплю, частіше відчували здуття шлунку, біль і метеоризм.