Актуальний прогноз магнітних бурь на березень

Автор
528
Актуальний прогноз магнітних бурь на березень

У березні Україну чекає кілька магнітних бур, проте не усі вони будуть потужними.

Українців чекає три незначних метеорадари у березні 2020 року. Ймовірно, їх відчують метеозалежні люди.

Наразі сонце у фазі сонячного мінімуму, відтак потужних метеоударів не очікують. Втім, незначні коливання таки будуть, розповідаємо, як вони впливають на організм та самопочуття людей.

Магнітні бурі у березні 2020 року: коли відбудуться

Згідно з даними вчених лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, 19, 27 та 28 березня сонячна активність спровокує магнітні коливання, які й звуть магнітними бурями. Відтак, люди можуть відчувати певний психологічний та фізіологічний дискомфорт.

Як магнітні бурі впливають на здоров’я: 

Не усі люди є метеозалежними, втім іноді люди скаржаться, що їх погане самопочуття збігається із прогнозом магнітних бур. 

Відтак, такі люди можуть відчувати такі симптоми:

  • Головний біль.
  • Дратівливість, перепади настрою.
  • Сонливість.
  • Зниження працездатності чи загальна слабкість.
  • Підвищення артеріального тиску.
  • Біль у суглобах.

Чи дійсно є вплив магнітних бур на здоров'я людей

Втім, варто розуміти, що такий вплив не доведений ні медиками, ні вченими. Тому, якщо ви часто почуваєте себе знесиленими чи відчуваєте біль – зверніться до свого сімейного лікаря, проведіть обстеження організму та пройдіть курс лікування. Не варто звинувачувати у своєму поганому самопочутті погоду чи магнітні бурі. 

Магнітні бурі можна побачити – це полярне сяйво

Магнітні бурі є причиною виникнення північного сяйва. Заряджені частинки атмосфери здатні проникати в атмосферу на магнітних полюсах, там вони взаємодіють з атомами атмосфери й створюють барвисте світіння.

Віра Брежнєва здивувала мережу епатажним фото

Як відомо, планета має магнітне поле, яке захищає від космічної радіації. Хмара енергетичних частинок досягає Землі за кілька днів після спалаху, впливає на її магнітосферу — вона починає коливатися – цей процес і називається магнітною бурею, яка чинить вплив на Землю.