Навіщо вживати субпродукти та яка від них користь
- Автор
- 3850
Дієтологи назвали найкращі й найбільш корисні види субпродуктів, які точно будуть корисні для людського організму.
Дієтологи назвали найкращі й найбільш корисні види субпродуктів, які точно будуть корисні для людського організму.
Що таке субпродукти
Багато хто вважає, що субпродукти — це внутрішні органи тварин. Взагалі їх ділять на дві категорії. До першої відносять печінку, нирки, серце, мозок, язик, вим'я, діафрагма і хвости, до другої — легені, вуха, голови, шлунок, ноги й свинячий хвіст.
Зазвичай субпродукти вважають класом нижче, ніж м'ясо. Але по суті субпродукти теж м'ясо, калорійність нижче, а корисних властивостей в них не менше. Часто з продуктів готують ковбасу, холодець, копченості, консерви, другі страви, паштети, начинки для пирогів.
Корисні види субпродуктів
Печінка вважається найкращим видом. У ній багато вітамінів А, групи В, Е, D, калію, заліза, кальцію, магнію, фосфору, натрію, міді. Речовини в складі печінки дозволять забезпечити гідну роботу мозку, нирок, зорової системи, покращують стан шкіри, волосся, зубів. Є у печінці недолік — смак і запах, які подобаються далеко не всім. Від них можна позбутися — вимочивши продукт у холодній воді 3-4 години. Краще споживати печінка молодих тварин, вона здатна накопичувати в собі токсини, а шкідливі не потрібні людям.
Легені - ще корисний вид субпродукту. Нежирні, не такі калорійні, багаті чистим білком і залізом. Вітамінів і мінералів в легенях стільки ж, скільки в яловичій вирізці. Однак вартість набагато дешевше.
У магазині можна вибрати серце тварини — черговий вид субпродуктів. Токсини в органі відсутні, багато білка, заліза, міді, магнію. Ці компоненти роблять серце ефективним для підтримки нормального складу крові, якісної роботи нервової системи, тиску, здоров'я судин. До того ж в серці менше жиру — користь при схудненні.
Не менш корисними будуть нирки, містять багато вітамінів групи В, магнію, міді, калію. Однак в складі є чимало холестерину, споживати субпродукт краще з обережністю. Цинк в змісті нирок зробить їх корисними для жіночого та чоловічого здоров'я, шкіри, нігтів. Щоб позбутися присмаку сечі й шкідливих речовин, треба витримати нирки в підкисленій воді, молоці.
Вчені пояснили, чому не можна мити сиру куркуМізки теж можна сміливо включати в харчовий кошик. Багатство мінералів і нутрієнтів робить їх корисними для кожного. Пам'ятайте тільки про високий вміст жиру, холестерину.
Язик для багатьох є смачним субпродуктом. Містить вітаміни Е, РР, групи В, залізо, цинк, мідь, калій, кальцій, фосфор, магній. Очевидна користь для здоров'я і багатство смаку.