Вчені пояснили, чому не можна мити сиру курку

Автор

Не потрібно мити сиру курятину перед її приготуванням.

Сира курка не потребує миття, наполягають фахівці американських Центрів з контролю і профілактиці захворювань, пише Mirror. Експерти вказують на те, що існує зв'язок між миттям курятини і високим ризиком інфікуватися бактеріями, що викликають токсикоз організму. За їх словами, в США щорічно близько мільйона людей хворіють через вживання в їжу зараженого м'яса птиці.

Інфекціоністи мотивують таке рішення тим, що краплі води, які розбризкуються, можуть поширити по кухні хвороботворних збудників. Зокрема, сира курка часто буває заражена бактеріями Campylobacter, іноді – бактеріями Salmonella і Clostridium perfringens.

Не потрібно мити сиру курку. Під час цієї процедури курячі соки здатні забруднити собою інші продукти харчування, посуд і стільниці, – наголосили вчені з США.

Медики розповіли, як зменшити кількість солі в раціоні

Бактерії, що знаходяться на поверхні курятини, будуть повністю знищені тепловою обробкою. Обробляти курятину експерти радять на пластиковій або керамічній дошці, призначеної тільки для м'яса. Після оброблення дошку і стільницю необхідно ретельно вимити з милом. Так само старанно слід вимити руки. Крім цього, інфекціоністи порекомендували не обполіскувати перед приготуванням сиру яловичину, свинину, баранину та індичку.