У Telegram запрацював бот, який стежить за кількістю хворих на Covid-2019

Автор
817
У Telegram запрацював бот, який стежить за кількістю хворих на Covid-2019

Зауважимо, в Україні в місті Чернівці вже зафіксували перший випадок зараження вірусом Covid-19.

Що відомо про бота

Волонтери-розробники, які працюють над ботом "Якість повітря в Києві" (@aqualitybot) Telegram представили новий сервіс – "Коронавірус в Україні". Бот моніторить ситуацію з кількістю інфікованих людей та публікує відповідну статистику.

Як наголосили розробники, вони обрали саме Telegram через те, що це майданчик для основного бота "Якість повітря у Києв Смог у Києві: як відслідкувати рівень забрудненості повітря і", яким наразі користується 81 000 киян.

Бот отримує статистику по Україні від МОЗ. По світу – з безлічі джерел WHO, CDC, ECDC, NHC of the PRC, JHU CSSE, DXY, QQ. Ася отримана інформація обробляється волонтерами. Дані по світу оновлюються щогодини, а по Україні – по мірі появи кейсів, – зазначили розробники.

Підключити бот можна ввівши в пошуковику месенджера Telegram @covid19uabot. Далі слід натиснути /start і ви отримуватимете найсвіжіші дані про розповсюдження Covid-19 у зручний спосіб.

Перший випадок коронавірусу в Україні

Нагадаємо, 29 лютого у чернівецьку інфекційну лікарню госпіталізували чоловіка з клінічними ознаками грипу. Він нещодавно повернувся з Італії, де подорожував з 21 лютого. Пізніше лікарі розпочали вірусологічне обстеження пацієнта – 3 березня повідомили про позитивний результат В Україні зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус на коронавірус Covid-19. 

Дружина хворого перебуває у самоізоляції у власній квартирі. Оскільки у жінки відсутні симптоми, але вона в зоні ризику – з нею постійно контактує лікар. При появі симптомів жінку одразу госпіталізують та назначать необхідні аналізи.

Що важливо знати про коронавірус Covid-19

Цей вірус зафіксували в Китаї наприкінці 2019 року. Однак, згодом, вірус поширився до Японії, Південної Кореї, на Філіппіни, США та в низку країн Європи. Найбільш небезпечною серед європейських країн стала Італія (північні регіони). Там хворобу виявили в 2 036 людей, а померло від неї 52 хворих. На території Україні поки єдиний зафіксований випадок зараження небезпечним вірусом з Китаю, ще троє людей потенційно можуть бути хворими.

Apple почне створювати прозорі iPhone повністю зі скла

Covid‑19 став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина. За останніми даними, від вірусу померли 3 129 людей, загалом захворіли 92 156 людей (дані станом на день 3 березня 2020 року). До слова, є й хороші новини: вже 48 166 людей одужали від коронавірусу.