Архітектор з Китаю спроектував "броню", що може вбити коронавірус

Автор
Архітектор з Китаю спроектував "броню", що може вбити коронавірус

Пристрій "Be the Batman" має стерилізувати повітря навколо свого користувача.

Оскільки вірус Covid-19, можливо, походить від кажанів, Сунь Даюн відобразив це в дизайні конструкції, пише Dezeen.

Пристрій, названий дизайнером "Be the Bat Man" (Будь Бетменом), складається з термопластичних листів у формі крил кажана. Він оснащений ультрафіолетовими лампами, які нагріваються до температури досить високої, щоб вбити будь-які патогенні мікроорганізми в повітрі, стерилізуючи простір навколо користувача.

Щит планують зробити з карбонових опор в формі крил, які можна носити як рюкзак. Між цими опорами буде протягнута плівка ПВХ. Дроти, вбудовані в пластик, зможуит нагріватися до температури 56 градусів за Цельсієм.

"Звичайно ж, нам все ще потрібно багато працювати з інженерами для реального виробництва", - констатував автор. Зараз він сподівається знайти прихильника, який допоможе реалізувати концепт. Після завершення епідемії він хоче удосконалити щити з допомогою технології Google Glass або просто використовувати в якості "унікального приватного мобільного простору для людей".

Перша жінка Данилка Радміла Щьоголєва дала відверте інтерв'ю

Станом на 3 березня, кількість заражених Covid-19 перевищила 90 тис. осіб; інфекція призвела до смерті 3177 пацієнтів; більше 48 тис. осіб одужали. Перший випадок коронавірусу в Україні зафіксовано в місті Чернівці.