Каші, які допоможуть позбутися зайвої ваги

Автор
556
Каші, які допоможуть позбутися зайвої ваги

Ці крупи ефективні при схудненні.

Схуднення неможливе без грамотно складеного плану харчування. У раціоні повинні бути присутні овочі, фрукти, крупи. Про останнє ми розповімо докладніше — які каші корисно їсти при схудненні читайте в матеріалі.

  • Пшенична каша

Пшоно перешкоджає відкладенню жирів, виводить їх з організму. Каша корисна для виведення токсинів, насичення магнієм, фосфором, калієм, сіркою, вітамінами. Правильний вибір продукту дозволить отримати максимум користі. Зернятка повинні бути яскраво-жовтого кольору. Пшенична каша регулює жировий обмін, знижує поганий холестерин, покращує стан шкіри, волосся, нігтів.

  • Гречана крупа

Схуднення без гречки практично неможливо. Каша дозволить впоратися з низкою проблем: анемією, нестачею вітамінів групи В, голодом. Гречка містить складні вуглеводи, які повільно засвоюються і дарують ситість на довгі години.

  • Манна каша

Манку багато люблять з дитинства. Смак каші приємний, солодкий. Останнім часом вважається, що в манці містяться порожні калорії. Деяких речовин — калію, вітамінів Е, В1 — більше, ніж у рисі. Забути про манку варто тільки людям з непереносимістю глютену. Для схуднення манку треба готувати на нежирному молоці, без цукру. Додати фрукти, сухофрукти буде корисним рішенням.

  • Вівсянка

Найвідоміша каша при схудненні, яку рекомендують їсти на сніданок. Склад вівсянки неймовірно корисний: магній, фосфор, кальцій, залізо, натрій, цинк, велика кількість клітковини. Для схуднення необхідно готувати крупу на воді, додати корицю, щоб активізувати обмін речовин. Не зайвими стануть свіжі фрукти (крім бананів і винограду).

Дієта для швидкого схуднення на весну
  • Ячна

Крупа із зерен ячменю корисна для тих, хто худнуть. Багатий склад забезпечує організм усім необхідним. У тому числі в ній є фосфор, необхідний для хорошого метаболізму. Швидке насичення і бажане схуднення з такою кашею гарантовані.

  • Перлова

В зернах перловки безліч вітамінів і мінералів, лізину, корисної амінокислоти, відповідальної за вироблення колагену. Перловка збільшується при готуванні в обсязі до 5 разів, що робить крупу не такою калорійною, дозволено з'їдати великі порції без шкоди для фігури.

  • Кукурудзяна каша

Кукурудзяна крупа не така популярна, як за кордоном. Користь полягає у збереженні здоров'я серцево-судинної системи, травного тракту. Білки з кукурудзяної каші засвоюються організмом не до кінця, калорійність нижча заявленої.