8 помилок, які роблять жінки у догляді за фарбованим волоссям

Автор
716
8 помилок, які роблять жінки у догляді за фарбованим волоссям

Результат після відвідування салону треба вміти підтримувати.

Довірилися майстру, віддали купу грошей, а кольору на третій день наче й не було? Знайома історія, особливо білявкам: фарбоване волосся з попелястими або перловими відтінками швидко "змивається" і набуває неприємний жовтий колір. Не варто звинувачувати майстра: можливо, ви просто неправильно доглядаєте за волоссям. Отже, чого ж бояться фарбовані коси:

Квапливого і частого миття

Щоб колір остаточно зафіксувався, голову миють на третю добу після фарбування. Такої витримки вимагають не всі барвники, але, якщо волосся пористе і пошкоджене, для збереження кольору доведеться зачекати.

Фарбоване волосся взагалі не полюбляє тривалого контакту з водою. Тому намагайтеся мити голову швидко і не надто часто. Для волосся, схильного до жирності, давно винайшли сухі шампуні.

Гарячої води

Якщо вже вирішили надати волоссю новий відтінок, забудьте про гарячу воду. Під впливом температури рідина легко вимиває фарбу з волосся.

Лікарі розповіли все, що потрібно знати про куркуму

До того ж гаряча вода робить волосся і шкіру голови сухими, що викликає лущення або, навпаки, підвищене виділення шкірного сала. Привчіть своє волосся до прохолодної води.

Невідповідних шампунів і кондиціонерів

Звичну доглядову лінійку доведеться замінити на засоби для фарбованого волосся. Надавайте перевагу професійним брендам. Під час вибору орієнтуйтеся на відтінок пасом і їх стан. Спробуйте безсульфатний шампунь — він дбайливо очищає волосся, зберігає його структуру і колір.

Масок і олій

У перші два тижні краще відмовитися від масок і зволожуючих олій. Деякі маски потрапляють у волосся досить глибоко і вимивають пігмент. Така ж ситуація з оліями, які вимагають змивання. Особливо підступні у цьому сенсі рицинова і реп'яхова.

Якщо волосся не звикло обходитися без олій, на сьомий день після фарбування нанесіть на нього кокосову: вона менш агресивна. Але тримайте її на волоссі не більше 15 хвилин.

Гарячого повітря

Це стосується фенів, плойок, стайлерів. Сушіть волосся природним способом, завивайте за допомогою звичайних бігуді, для випрямлення використовуйте спеціальні незмивні засоби.

Хто не може жити без фену, перед сушінням нехай використовує термозахисний спрей і обирає на пристрої більш прохолодні режими.

Продуктів для укладання

Точніше, спирту, що входить до складу багатьох пінок, лаків і гелів. Виробники примудряються додавати "alcohol" навіть у зволожуючі олії. Ефект від такого засобу буде зворотним: спирт висушить волосся, перетворить його на тьмяне та сплутане.

Басейну

Ми вже говорили: волосся не полюбляє воду. І особливо боїться наявного у ній хлору. Це дезінфікуюча речовина, яка знищує все: від мікробів до волосся. Хлор вимиває колір, робить волосся сухим і тьмяним.

Дієтологи розповіли, що не можна їсти перед сном

Перед кожним походом до басейну надягайте шапочку. Вибирайте плавальні аксесуари за розміром.

Активного сонця

Якщо ви зібралися у відпустку у теплі краї, з фарбуванням волосся краще почекати, оскільки пекуче сонце погіршить його стан. Під впливом ультрафіолетових променів воно стане пересушеним.

Чи фарбуєте ви волосся, чи ні, але у літній час і перед морським відпочинком обов'язково придбайте захисні засоби та кілька капелюшків з широкими полями.