Дієві способи позбутися стрессу та хвилювання

Автор
764
Дієві способи позбутися стрессу та хвилювання

Тільки ви можете собі допомогти.

Тривога рідко пов'язана з реальною небезпекою. При цьому почуття тривоги не дає можливості тверезо оцінювати ситуацію і приймати правильні рішення. Щоб таке почуття не завдало серйозної шкоди здоров'ю, потрібно використовувати методи, які допоможуть швидко прийти в себе.

Шукати допомогу у близьких або сторонніх людей немає ніякого сенсу, адже вони не можуть відчути всі емоції і дати правильні поради.

Однак, є кілька речей, які можна зробити:

1) Перебуваючи вдома, прийміть душ або ванну. Також варто звертати увагу на всі дрібниці, включаючи полки, мильниці, флакони та інші предмети. Головне завдання - зробити акцент на інших, більш приємні речі.

2) Якщо почуття тривоги проявляється часто, можна взяти з собою «заземлення". Їм може бути невелика річ, яка викликає приємні спогади про життя.

3) До реальності допоможе повернутися концентрація на банальних речах, які раніше ніколи не були помітними.

Сконцентруйтеся на своїх почуттях

Почуття і емоції не виникають в організмі з нічого, завжди існують чинники, які це провокують. Варто задуматися, а які реально проблеми існують. Тільки зрозумівши свої почуття по-справжньому, можна зрозуміти, які емоції випробовуються в певний часовий період.

Використовуйте тіло

Існує кілька універсальних порад:

1) Сядьте прямо і спробуйте відчути, як ноги спираються в підлогу. Завдання - показати організму, що під ногами міцна поверхня і надійна опора.

2) Почніть стукати подушечками пальців по предметам. Під час стуку звертайте увагу на звук, він допоможе трохи відволікти увагу.

3) Ляжте на підлогу, закрийте очі і думайте тільки про те, які частини тіла торкаються твердої поверхні, де дискомфорт. Важливо оцінити всі свої відчуття і провести аналіз. Ці прийоми дозволять трохи відвернути свої думки.

Фокусуйтеся на деталях

Ось - кілька основних рекомендацій:

• візьміть в руки невеликий предмет і починайте його ретельно вивчати;

• ідеально почати малювати або заповнювати клітини в зошиті одноманітними малюнками. Увага на дрібних деталях дозволить трохи переключити мозок;

• якщо переживання наздогнали вас вдома, а нікого немає, можна спробувати вголос описати все, що знаходиться поруч, де і що розташоване. Детальний опис дозволить зайняти мозок додатковою інформацією;

• перебуваючи у суспільстві, можна описати людину, яка знаходиться поруч. Також можна спробувати вгадати його манеру поведінки, продумати характер і інші особливості.

Найголовніше - не можна замикатися в собі під час тривоги, необхідно постійно відволікати себе різними речами.