10 енергетичних продуктів для миттєвої підзарядки

Автор
555
10 енергетичних продуктів для миттєвої підзарядки

Щоб прийти в себе і зарядити свій організм енергією пропонуємо вашій увазі 10 суперпродуктів-батарейок, які наповнять вас новими життєвими силами.

Як часто буває, що сили покидають нас в самий розпал робочого дня, якраз в той момент, коли голова повинна бути чистою, з безліччю ідей і задумів. Але про яку роботу може йти мова, коли тіло ломить від втоми, а мозок подає безперервні імпульси, які сигналізують про його бажання кинути всі справи і лягти спати.

Яблука

Банани

Містять якісні вуглеводи. Причому і "швидкі" та "повільні". Можна вживати їх як до, так і після тренування. Вони багаті калієм в біоактивної формі, який дуже добре засвоюється. А калій відповідає за силу м'язового скорочення.

Червоне м'ясо (яловичина, телятина)

Хумус

Ця смачна паста робиться з нуту, кунжуту, лимона і оливкового масла. Відмінне джерело білка і клітковини, а також заліза, вітаміну С і фолієвої кислоти. Його можна використовувати як соус і вмочати в нього шматочки моркви, солодкого перцю і цільнозернових коржів.

Морепродукти

Яйця

Амінокислота лейцин міститься в курячому яйці, відповідає за виробництво енергії при силовій роботі. А вітаміни групи В, яких в яйці чимало, стимулюють виробництво енергії в клітинах організму. Сніданок з 3-4 яєць буквально зарядить тебе енергією з самого ранку.

Гарбузове насіння

Містять багато магнію, який відповідає за синтез білка і продукцію енергії в клітинах організму. Цей елемент також покращує силові показники і витривалість. До того ж, магній в природній формі засвоюється набагато краще "аптечного".

Волоський горіх

Омега 3 жирні кислоти, що містяться в цьому продукті, не відкладаються у вигляді підшкірного жиру, а відразу включаються в енергетичні процеси. А ще горіхи "гальмують" засвоєння вуглеводів.

Мед

Сахара, що містяться в меді, печінку перетворює в глікоген. А глікоген - це твої "енергетичні консерви", які дуже знадобляться під час інтенсивних навантажень. Крім того, в меді величезна кількість мікроелементів, серед яких залізо, кальцій і фосфор, а вони безпосередньо відповідають за енергетику.

Розвіюємо міфи про жувальну гумку

Мате

Цей американський напій бадьорить не так сильно як кава, але зате і ефект від нього м'якше. До того ж, в цьому чаї містяться такі стимулятори як теобромін і теофілін, і разом з кофеїном вони прекрасно підвищують тонус.