Як зберегти і підтримувати правильну поставу тіла

Автор
696
Як зберегти і підтримувати правильну поставу тіла

Що таке м'язи-стабілізатори? За що вони відповідають і як їх прокачати? Відповіді експерта далі в матеріалі.

Персональний зірковий тренер, спеціаліст з пілатесу, фітнесу, йоги і рекреації, а також співавтор програми для схуднення WOWBODY slim Юлія Богдан розповіла про те, до яких наслідків може призвести ігнорування тренувань м'язів, відповідальних за утримання рівноваги, стабільність кісток і суглобів.

"В нашому тілі є м'язи - двигуни. Це біцепси, трицепси, м'язи ніг і т. д. - все, що рухає і переміщує наше тіло в просторі. Їх активно тренують на всіх фітнес заняттях, домагаючись красивого рельєфу. Але також є м'язи - стабілізатори. Це глибокий шар, який відповідає за утримання рівноваги, стабільність кісток і суглобів. Саме цей глибокий шар підтримує правильне положення тіла і синхронізує роботу всіх частин тіла.

Основними м'язами - стабілізаторами для постави є:

  • м'язи тазового дна;
  • поперечна м'яз живота, найглибший шар преса, який оперізує всю зону черевної порожнини від хребта до передньої частини, від ребер до лобка;
  • багатороздільна м'язи хребта.
Дерматолог пояснює як позбутися неприємного запаху тіла

Це одні з найменших, але при цьому найбільш «сильних» м'язів, що підтримують хребет. Вони складаються з безлічі товстих мускулястих пучків, які заповнюють борозенки по обидві сторони від остистих відростків хребців, і простягаються від крижів до другого шийного (С2) хребця. З-за того, що ми майже не приділяємо увагу цим м'язів (вони дрібні, слабочувствительные і для багатьох займатися ними нудно) з часом вони «вимикаються» і перестають виконувати свою функцію", - поділилася Юлія Богдан.