Евтаназія тепер легальна у Німеччині

Автор
622
Евтаназія тепер легальна у Німеччині

Рішення прийняв Федеральний конституційний суд.

У середу, 26 лютого, Федеральний конституційний суд Німеччини ухвалив рішення, згідно з яким заборона на евтаназію на комерційній основі суперечить Основному закону, повідомляє Deutsche Welle. Судді в Карлсруе побачили в цьому порушення прав тяжкохворих людей та докторів.

Згідно з вердиктом Федерального конституційного суду Німеччини, право на смерть за власним розсудом відноситься до особистих прав людини, воно включає свободу вчинити самогубство або вдатися до допомоги третьої сторони для добровільного відходу з життя. При цьому судовий вердикт не означає, що законодавцям заборонено регулювати діяльність організацій, що сприяють евтаназії.

У листопаді 2015 року німецький бундестаг оголосив поза законом організації, що сприяють на комерційній основі евтаназії в ФРН. При цьому поняття "комерційний" охоплювало не тільки "матеріальну зацікавленість" при наданні можливості евтаназії, але і неодноразове безоплатне сприяння відходу з життя невиліковно хворих людей. Порушення заборони загрожувало позбавленням волі на строк до 3 років. Це рішення стало об'єктом жорсткої критики з боку тяжкохворих, ряду лікарів і профільних організацій. Тепер Федеральний конституційний суд встав на їх сторону.

Як схуднути з користю для організму

До сьогоднішнього дня евтаназія була законодавчо дозволена в Нідерландах, Бельгії, Канаді, Колумбії, Люксембурзі. У деяких інших країнах евтаназія допускається у виняткових випадках.