Чому після сліз болить голова

Автор
2318
Чому після сліз болить голова

Основні причини неприємного відчуття.

Плач є природним явищем для людини. Ми можемо робити це не тільки через особисті проблеми та трагічні події у житті, але і через перегляд сумного кіно або сумної розповіді. Крім цього деякі люди можуть плакати від щастя. Але не важливо, що спровокувало у людини бажання плакати, після сліз з великою ймовірністю вона зіткнеться з низкою неприємних симптомів, таких як опухлі очі, нежить, червоне обличчя. Ще може з'явитися неприємний головний біль. Але чому ж після плачу часто болить голова?

Вчені припускають, що це може бути спровоковано сильними емоціями, які змушують тіло вивільняти у великій кількості кортизол. Цей гормон активує нейротрансмітери в головному мозку, викликаючи такі фізичні реакції, як головний біль і нежить. Однак, ми можемо відчувати цей біль, коли ми плачемо через негативні емоції. Ряд досліджень показав, що сльози щастя не призводять до подібних проблем, втім, як і плач при нарізанні цибулі.

Цікаво, що через плач можуть розвиватися найрізноманітніші види болю. Ось найпоширеніші з них:

Головний біль напруги

Цей біль вважається найпоширенішим. Він виникає при напрузі м'язів голови. Крім цього людина може відчувати дискомфорт в області шиї та плечей.

Голодування корисне для здоров'я: поради від лікарів

Мігрень

Вона сильно відрізняється від інших видів головного болю і її не складно розрізнити. У цей момент людина відчуває сильний і пульсуючий біль на одному з боків голови. Крім того вона супроводжується іншими симптомами. Серед них може бути нудота, блювота і підвищена світлова та звукова чутливість. Найчастіше такий різновид болю після плачу виникає у людей, схильних до неї.

Синусовий головний біль

Наші очі, ніс, вуха і горло взаємопов'язані між собою. Тривалий плач може вплинути на носові пазухи, коли в них накопичиться слиз, який буде чинити тиск на лоб, і провокувати головний біль.