Назвали найбільш шкідливу кашу для шлунку

Автор
627
Назвали найбільш шкідливу кашу для шлунку

Замість корисного і поживного продукту ми отримуємо велику кількість цукру і ароматизаторів.

Сьогодні, в століття постійної швидкості і зайнятості, люди вперто економлять свій час і сили, тому намагаються, як можна менше уваги приділяти їжі, тим більше що різноманітність продуктів швидкого приготування буквально зашкалює..

Вівсяна каша в пакетиках — не більше, ніж чергова маркетингова хитрість

Каші швидкого приготування тим і гарні, що готувати їх практично не потрібно, що допомагає заощадити час. Заливаєш таку кашу окропом, і вже через хвилину можна приступати до сніданку.

Споживачеві така ідея подобається: здавалося б, на відміну від локшини швидкого приготування, вівсянка корисна і насичена вітамінами, а замість глутамату натрію — шматочки фруктів.

Відсутність вітамінів

Основний мінус продуктів швидкого приготування — це відсутність більшості вітамінів, мінералів і з'єднань, які, по суті, повинні там бути присутніми. Після величезної кількості переробок, через які проходить каша швидкого приготування, велика частина їх просто не має сенсу, розчиняється і руйнується.

Чим корисне какао для організму людини

Це стосується і корисної клітковини, завдяки якій якраз-таки так корисна ранкова вівсянка, серед вітамінів до високих температур несприйнятлива тільки група В і вітамін Е, серед мінералів — фосфор, марганець, цинк і магній. Як можна переконатися, список не дуже значний.

Смачна небезпека зі смаком фруктів

Ще одна проблема криється в додаткових добавках, якими старанно наповнюють свої продукти виробники, намагаючись збагатити їх новими ароматами і максимально переконливими смаками.

Каші, які відразу продаються з ароматними добавками, сильно приваблюють покупців, адже виробник запевняє, що це справжні шматочки сушених ягід і фруктів. На жаль, в більшості випадків, складний процес обробки фруктів для них не по кишені, і для більшого аромату або смаку, в кашу додають штучні ароматизатори, барвники та інші харчові добавки.

Варто відзначити, що деякі виробники намагаються дотримуватися повної економії, тому замість заявлених шматочків персиків, абрикосів та інших фруктів, додають звичайні яблука, оброблені спеціальним хімічним шляхом.

Цукрова бомба

Ще один аргумент, який явно не переважує на користь «швидких» каш — це велика кількість цукру в них, який швиденько допомагає погладшати, а також сприяє розвитку цукрового діабету і хвороб серця.

Чому хочеться шкідливої їжі, після безсонної ночі

Тому, не забувайте, вівсяна каша корисна для здоров'я шлунка і організму в цілому. Але тільки в тому випадку, якщо це не пластівці швидкого приготування