Експерти розповіли, в якій країні найбільше п'ють алкоголю

Автор
Експерти розповіли, в якій країні найбільше п'ють алкоголю

Першу позицію в антирейтингу зайняла Литва.

Такі дані опублікувала Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) про споживання алкоголю на душу населення у країнах-членах, а також країнах-партнерах і кандидатах на вступ цього об'єднання.

На другому місці опинилася Австрія, громадяни якої п'ють порядку 11,8 літра алкогольних напоїв на рік. Трійку "лідерів" замикають Франція з показником 11,7 літра.

Далі йдуть Чехія (11,6) і Люксембург (11,3). Шосте місце поділили між собою Латвія та Ірландія. Жителі цих країн випивають приблизно 11,2 літра алкоголю на рік.

Росія ж, на подив багатьох, виявилася лише на сьомому місці. Цю позицію вона розділила з Угорщиною – 11,1 літра щорічно.

Восьму сходинку посіла Німеччина (10,8), дев'яте – Португалія (10,7), а десятку найбільш питущих країн замикає Польща (10,6).

Названі продукти, які не можна ні в якому разі їсти на голодний шлунок

Всього в організацію входять 36 країн, України серед них немає, тому вона не увійшла в цей список. Але за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які опублікували у 2018 році, у 2016 році українці випили 8,6 літра алкоголю на душу населення.