Який алкоголь шкідливий для здоров'я

Автор
746
Який алкоголь шкідливий для здоров'я

Бережи печінку змолоду: названо найбільш шкідливий алкогольний напій. Спойлер: це не горілка.

Про те, що алкоголь різною мірою шкідливий для здоров'я відомо давно. Звичайно порівнювати один келих вина ввечері та вечірку, на якій алкоголь ллється рікою, не зовсім коректно. В помірних кількостях алкоголь здатний принести користь організму.

Наприклад, доведено, що при регулярному вживанні 150 мл сухого червоного вина знижується рівень холестерину і зміцнюють стінки судин. Також цей алкогольний напій має протизапальну дію і здатен запобігати формуванню серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, хвороби Альцгеймера і недоумство.

При цьому є напої, які вкрай негативно впливають на здоров'я людини, особливо у великій кількості. У "змаганнях" по шкідливості алкоголю чемпіоном впевнено можна назвати алкоголевмісні коктейлі. В них багато синтетичних барвників, смакових добавох та іншої "хімії", яка несе величезну шкоду:

Вчені розповіли, що гірше, пити часто, але в міру чи напиватись, але рідко
  • поєднання різних видів алкоголю негативно позначається на роботі внутрішніх органів, особливо печінки і підшлункової залозі:
  • деякі компоненти коктейлів (наприклад, фруктовий сік) в поєднанні з міцним алкоголем викликають подразнення слизової оболонки травного тракту, що може призвести до розвитку таких захворювань, як гастрит і виразкова хвороба шлунка.
  • компоненти алкогольних коктейлів посилюють дію один одного на організм людини; похмілля після таких напоїв набагато сильніше, ніж після вживання чистого алкоголю.