Супрун розповіла, що потрібно їсти для здоров'я судин

Автор
Супрун розповіла, що потрібно їсти для здоров'я судин

Правильне харчування – лише одна, проте важлива сходинка для профілактики та лікування атеросклерозу.

Овочі, фрукти та ягоди – це низькокалорійне джерело вітамінів та мінералів, розповідає Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

В рослинній їжі та бобових багато клітковини, що запобігає закрепам, знижує ризик раку кишківника та підтримує його здорову мікробіоту. Від складу кишкової мікрофлори залежить розвиток таких хвороб, як діабет 2 типу, ожиріння, депресія, серцево-судинні захворювання.

Нежирне м'ясо та рослинний білок також потрібно вживати, адже вони мають амінокислоти, проте не містять холестерину.

Яскраві ягоди, серед яких смородина й фрукти, а також чай і кава багаті на поліфеноли. Це органічні сполуки, які впливають на роботу низки наших ферментів, які відповідають за утворення активних форм кисню, запальні процеси, синтез і транспорт жирів, агрегацію (злипання) тромбоцитів, а також стійкість судин до пошкоджень вільними радикалами.

Чому небезпечно підмиватись господарським милом

Також поліфеноли часто бувають антиоксидантами. Жодні клінічні дослідження не говорять про те, що "келих червоного сухого та смородинове желе зменшують прояви атеросклерозу у 80% пацієнтів". Але є докази, що поліфеноли справді корисні, й краще їх вживати в їжу, аніж солодощі тривалого зберігання.