Чому небезпечно підмиватись господарським милом

Автор
852
Чому небезпечно підмиватись господарським милом

Господарське мило – дешеве, натуральне і є чудовим антисептиком, але для підмивання, як і будь-яке інше мило, воно категорично не підходить.

Чому не можна підмиватись господарським милом розповіла акушер-гінеколог Уляна Кравець. В господарському милі міститься до 72% жирів різного походження та лугів, а його рівень pH досягає показника 11-12️. Це згубно для шкіри людини, тому що її максимальна кислотність не повинна перевищувати 4,5.

При використанні господарського мила природна мікрофлора швидко змивається й не може виконувати захисну функцію. Поява багатьох захворювань репродуктивної системи найчастіше пов'язана саме з порушенням мікрофлори.

Як отримати достатньо вітаміну D взимку

Негативний вплив лугу призводить до різкого зниження числа лактобактерій та інших корисних мікроорганізмів. І якщо часто підмиватись господарським милом, у жінки може виникнути сухість піхви, молочниця або вагініт. Саме тому для інтимної гігієни варто обирати засоби з відповідним pH. Використання господарського мила для підмивання може бути призначене лише після пологів.