Правильний рецепт приготування рису - запорука смачної страви
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Як правильно зварити рис: рецепт і корисні поради приготування.
Правильно приготований рис – запорука смачного гарніру.
Кожному варто знати важливі правила того, як приготувати рис розсипчастим, корисним та поживним.
Як зварити рис таким, щоб він смакував кожному – далі в матеріалі.
Рис вважається найпопулярнішою крупою у світі, адже у ньому є багато вітамінів та корисних властивостей.
Крупа багата мікроелементами, які необхідні людському організму. Вживання рисової крупи сприяє хорошому стану шкірних покривів, нігтів і волосся.
Для приготування рису спочатку варто обрати його сорт. Найпопулярнішими сортами є рис є круглий та довгозернистий. За ступенем обробки рис буває нешліфований, шліфований та пропарений.
Рецепт приготування круглого рису:
1. Насамперед рисову крупу необхідно промити під струменем води декілька разів.
2. Після цього залити рис водою. Співвідношення рису і води має складатися в пропорції 1:2.
3. Рис повинен варитися на маленькому вогні рівно 12 хвилин, при цьому вода має випаровуватися.
4. Перевірити готовність рису можна спробувавши його на смак. Якщо рис м’який, то можна знімати з вогню. Якщо він твердий, то потрібно додати ще трішки води і додатково варити 5-7 хвилин.
5. Після приготування вогонь необхідно вимкнути і дати настоятися рисовій крупі ще 12 хвилин для готовності.
6. За бажанням додати необхідні приправи і спеції – це сіль і перець, також бажано для смаку додати ложку вершкового масла.
Рецепт приготування довгозернистого рису:
1. Спочатку рис промити у холодній воді понад 5 разів, щоб вона стала прозорою. Вода з рису повинна бути прозорою, для того, щоб рис був розсипчастим після варіння.
2. Після цього залити промитий рис необхідною кількістю холодної води і поставити на середній вогонь. Іноді рис треба перемішувати, адже він може прилипнути до низу каструлі.
Дієві поради, щоб швидко змити хну3. Солити рис варто після того, як вода закипить. Зменшити вогонь і залишити варитися на 15 хвилин на повільному вогні.
4. Після приготування, відкинути рис на сито, дати воді стекти і додати вершкове масло за смаком.