Для здоровя серця дуже важлива відпустка та відпочинок: дослідження

Автор
Для здоровя серця дуже важлива відпустка та відпочинок: дослідження

Відпустка сприяє оздоровленню серця людини.

Відпустка дуже корисна для здоров'я серця, як встановили вчені з США.

Усі ми полюбляємо відпустки, які дають нам можливість розслабитися, побачити нові місця, культури, зіштовхнутися з красою природи. І тепер з'ясовується, що відпустка до того ж дуже корисна для серця.

Американські вчені опублікували у журналі Psychology & Health результати дослідження, які показали, що у людей, які регулярно беруть відпустку, зменшується кількість метаболічних симптомів.

Дослідники спостерігали за 63 працівниками, які мають право на оплачувану відпустку. За всіма вели медичне спостереження протягом року, і в цілому було доведено, що відпустка чинить позитивний вплив на фізичне здоров'я. Регулярні відпустки, у свою чергу, захищають від метаболічного синдрому та його симптомів, таких як підвищений артеріальний тиск, високі показники цукру і холестерину у крові, а також скупчення жиру навколо талії. Усі ці прояви тісно пов'язані з ризиком розвитку ожиріння.

Прості поради, як правильно бігати для гарного результату

Після кожної нової відпустки ризик розвитку метаболічного синдрому падав майже на 25 %. Крім того, такі речі, як догляд за дітьми і заробіток, у тих випробовуваних, які регулярно відпочивали, викликали менше стресу.