Прості поради, як правильно бігати для гарного результату

Автор
935
Прості поради, як правильно бігати для гарного результату

Прості поради, яких варто дотримуватися, щоб мати гарний результат.

Біг допомагає побудувати красиве підтягнуте тіло. Охочим схуднути рекомендовано займатися даним видом спорту. А як правильно це робити, щоб тіло стало рельєфним і струнким ми розповімо в статті.

Правила бігу

Займатися бігом дуже зручно — не потрібно особливе екіпірування, витрати та умови. Під час бігу початківець-спортсмен втрачає до 500-600 ккал на годину, а з часом, покращуючи техніку, енерговитрати підвищуються — до 800 ккал.

Новачкам не треба старатися — 10-15 хвилин тренування достатньо. При вже наявному досвіді та регулярних тренуваннях можна збільшити тривалість пробіжки до 15-20 хвилин. Для непідготовлених людей щоденний біг здатний нашкодити здоров'ю. Спочатку краще тренуватися 2-3 рази в тиждень. З часом бігати можна кожен день.

З кожним новим тренуванням їх тривалість потрібно збільшувати на п'ять хвилин. В ідеалі біг повинен тривати протягом години, через те, що активне спалювання калорій і побудова ідеального тіла починається після 40-хвилинного тренування.

Як швидко налаштувати себе на робочій процес

Для схуднення під час бігу треба стежити за роботою серця та вимірювати пульс. Існує схема для спалювання жиру. При розминці у здорового молодого спортсмена пульс повинен бути не більше 95-115 ударів, під час бігу — 115-135 ударів у хвилину. Максимум — 150 ударів.

Вище показник вказує на проблеми та ризик для здоров'я. Підвищений пульс сигналізує, що треба перейти на швидку ходьбу, але не зупинятися. Навіть при повільному бігу калорії продовжать спалюватися.

Секрет успіху

Дотримуючись збільшення навантажень, можна чекати втрати до 1 кілограма на тиждень. Поступово організм почне розставатися з 1,5 кілограмами на тиждень. Треба зауважити, що інтенсивність втрати ваги залежить від індивідуальних особливостей, віку, активності тренувань, швидкості пробіжок. Нормально втрачати до 5-6 кілограмів в місяць.

Але на певному етапі вага може зупинитися. Це означає, що організм досяг певної форми, яку вважає оптимальною. Для збереження результату або подальшого схуднення не можна закидати біг, варто продовжувати тренуватися.

Зрозуміло, секрет успіху криється не тільки в регулярному бігу. Здорове харчування — запорука успішного схуднення. Невеликі порції по п'ять разів на день, перекуси, останній прийом їжі повинен бути за 3 години до сну. Вироби з борошна, солодке, газовану воду та інші шкідливі продукти варто виключити.

Як позбутися розтяжок на тілі в домашніх умовах

Не забувайте про воду: випивати потрібно від 1,5 літрів в день.

Пам'ятайте і про екіпіровку. Так, ми говорили, що вона не буде потрібна. Але все-таки одяг має бути дихаючим, взуття спортивним та зручним, призначеним спеціально для бігу. Кеди не підійдуть для бігу, вони травмують ноги.

І знайте, біг повинен приносити задоволення, тоді й результат не змусить себе довго чекати.