Як швидко налаштувати себе на робочій процес

Автор
Як швидко налаштувати себе на робочій процес

Розминка прямо на робочому місці, всього 5 хвилин і ви збадьоритися на весь день.

Жодних гантелей, тренажерів та спітнілих футболок — ви будете використовувати тільки те, що у вас під рукою.

За допомогою елементарних вправ ви зможете гарненько збадьоритися не сходячи з робочого місця всього за кілька хвилин.

Це як раз той випадок, коли витрачений час і отриману користь не порівняти. А якщо залучити до тренувань колег — чим вам не тимбілдинг.

Ми підібрали для вас вправи, які можна зробити прямо на робочому місці.

І найголовніше — виконання, яких займає не більше 5 хвилин, так що забудьте про фразу «У мене немає часу на фізкультуру!». Отже, комп на паузу, телефон на безшумний режим — і поїхали!

Правильний шлях до схуднення: головні помилки під час дієти

Сходи

Спускаєтеся на перший поверх пішки (це розминка), добігаєте вгору до другого поверху, спускаєтеся назад, потім добігаєте до третього — і знову назад на перший.

Прогулянка офісом

Встаньте і підійдіть до офісного кулера. Візьміть дві повні бутлі з водою ручками вверх. Не згинаючи спину, візьми їх в руки. У швидкому, але рівному темпі пройдіться по коридору (спина пряма!) і поверніться до старту. Покладіть бутлі на місце і повертайтеся до роботи.

Просто постояти

Коли багато сидите, корисно навіть просто постояти. Ще корисніше — стояти на одній нозі, почергово на правій і на лівій, а ще краще — стояти по черзі на кожній нозі з закритими очима.

Папір, як гантеля

Якщо ви працюєте в офісі, то встаньте прямо і візьміть в одну руку запаковану пачку паперу. Розгорнувши долоню вгору, на три рахунки підійміть пачку по дузі над головою. Тепер переверніть долоню до підлоги та повільно, рахуючи до п'яти, опустіть вашу "гантелю" вниз і прийміть вихідне положення. Зробіть 10 таких повторів кожною рукою, відпочиньте хвилину і повторіть ще двічі. Стежте за тим, щоб кість руки не згиналася під вагою пачки А4.

Перший рік в залі практично у всіх проходить марно: чому?

Присідання-сумо

Встаньте з-за столу та уявіть себе борцем сумо. Поставте ноги широко, розгорнувши ступні трохи нарізно. Нахиліться вперед і візьміться за носочки руками. Тепер присядьте вниз, наблизивши сідниці до п'ят і одночасно подавши груди та плечі вгору. Випряміть ноги, наскільки це можливо, зберігаючи ідеально пряму спину. Рухаючись повільно, зробіть не менше 15 таких присідань.

Баланс

Підійдіть до кулера з водою, наповніть склянку (для початку краще пластиковий) і поставте його собі на маківку. Опустіть руки та повертайтеся до робочого місця — наповнений келих повинен стояти у вас на голові. Нерозумно? Може бути. Проте ця вправа відмінно розвиває відчуття балансу і веселить оточуючих.

Випади

Вам же не треба пояснювати, що таке випади. Виступаєте однією ногою вперед і потім не повертаючи її на місце, робите крок вперед іншою ногою. Потім включіть зворотний режим і протягом п'яти хвилин з перервами робіть випади назад і рухайтеся спиною вперед. Навантаження на коліна — менше, а на м'язи — таке саме.

Попри всю дивакуватість цих вправ, завдяки їм ви гарно розімнетеся і крім того ще й колег повеселите. Нудно нікому не буде.