Лікарі назвали продукт, який продовжує життя
- Автор
Нове дослідження демонструє, що ризики смертності за всіма причинами знижуються на 23 відсотки, якщо людина споживає перець чилі.
Дослідження провів Департамент епідеміології та профілактики IRCCS Neuromed, співпрацюючи з Департаментом онкології та молекулярної медицини, Національним інститутом здоров'я та Середземноморським кардіоцентром, повідомляє JACC.
Під час дослідження було вивчено анамнези 22 811 мешканців регіону Молізе в Італії. За їх станом здоров'я та звичками харчування слідкували близько 8 років.
Фахівці звернули увагу на те, що у людей, які регулярно споживали перець чилі (чотири рази на тиждень або більше), ризик смерті від серцевого нападу зменшувався 40 відсотків.
Цікавим фактом є те, що зменшення ризику смертності не залежав від типу дієти, якої люди дотримуються. Іншими словами, хтось може дотримуватися здорової середземноморської дієти, а хтось може харчуватись шкідливо, але для всіх них перець чилі має захисну дію, – сказала одна з авторів дослідження Маріалаура Боначчо.
Лікарі пояснили, як кофеїн зменшує рівень холестерину та ризики ожирінняФахівці додають, що необхідно провести нові дослідження, аби зрозуміти біохімічні механізми перцю чилі та інших продуктів з капсаїцином. Але поки що у любителів гострої їжі є вагома причина зберегти свою звичку.