Чи справді ягоди годжі настільки корисні

Автор

Ягодам годжі приписують безліч властивостей – нібито вони запобігають хворобі Альцгеймера, хворобам серця, діабету та гіпертонії.

Коли будь-який продукт виділяється на тлі інших великим вмістом будь-яких поживних речовин, його одразу називають суперфудом, після чого починають активно продавати та рекламувати, розповідає дієтолог Олександр Бурлаков.

Але є один нюанс – безліч таких досліджень проводиться не на людях, а на тваринах, чий метаболізм та травна система влаштовані інакше.

Така ж історія виникла й зі славнозвісними ягодами годжі. Немає жодних наукових досліджень, які б підтвердили користь ягід годжі для здоров'я людини. Окрім цього, ці ягоди можуть викликати перехресну алергію та є коагулянтами, тобто вони не сумісні з деякими лікарськими препаратами.

Чорна смородина має значно більше корисних властивостей, ніж ягоди годжі. І у годжі така ж кількість вітаміну С, як у цитрусових та полуниці.

Веганство визнали релігією: тепер воно під захистом закону

Іноі люди витрачають гроші не зовсім на те, що потрібно. І всім суперфудам є аналоги з доступних продуктів, таких як: цитрусові, яблука, груші та сезонні ягоди.