Викликає порушення функції нирок: чим шкідливий ібупрофен

Автор
Викликає порушення функції нирок: чим шкідливий ібупрофен

Ібупрофен знімає різний біль, але довгострокові наслідки для тіла і здоров'я можуть бути смертельними.

Побічні ефекти проявляються по-різному в залежності від статі. У чоловіків знеболювальне викликає еректильну дисфункцію і безпліддя.

До такого висновку дійшла міжнародна група вчених. Знеболювальне впливає на вироблення гормонів в чоловічих статевих залозах, та негативно впливав на тестостерон.

"Ібупрофен викликає безпліддя у чоловіків, які приймають препарат протягом тривалого часу", – розповів Девід Мобьерг Крістенсен з Копенгагенського університету.

Зупинка серця

Той, хто перевищує максимально рекомендовану кількість ібупрофену в три таблетки на день, завдає шкоди серцево-судинній системі. Як пояснили дослідники, ібупрофен збільшує ймовірність зупинки серця на 31%, а в поєднанні з диклофенаком – на 50%. Ні в якому разі не можна приймати понад 1200 мг ібупрофену в день.

Хворі на артрит, які приймають ібупрофен для полегшення болю, схильні до підвищеного ризику гіпертонії, серцевих захворювань та інсульту.

Овочі, які насправді не так корисні, як ми гадаємо

Ібупрофен викликає порушення функції нирок

Вчені зі Стенфордського університету в Каліфорнії визначили, що ібупрофен і інші нестероїдні протизапальні препарати можуть порушувати функцію нирок при регулярному прийомі, а не тільки у літніх людей.