Актор Г'ю Джекман закликав фолловерів частіше ходити до лікаря

Автор

Г'ю Джекман залишив важливе послання про профілактику раку: через карциному він переніс 6 операцій.

У 2013 році лікарі вперше видалили з обличчя Г'ю Джекмана базальноклітинну карциному, і з тих пір актор переніс ще 5 операцій з приводу раку шкіри. Тепер зірка "Людей Ікс" вважає своїм обов'язком розповідати людям про профілактику небезпечного захворювання.

48-річний Джекман розмістив в Instagram відео, в якому закликав людей перевіряти шкіру і не ігнорувати небезпечні родимки.

"Тільки-но пройшов свій тримісячний огляд, - сказав він, сидячи в машині біля клініки. - Просто нагадую, пройдіть обстеження, це займає всього п'ять секунд. У мене все чисто. Переконайтеся, що у вас також. Це дає мені душевний спокій, тому просто зробіть це".

Джекман вдячний своїй дружині Деборі-Лі Фернесс за те, що в 2013 році вона звернула увагу на мітку на його носі і наполягла на відвідуванні лікаря. Невинна пляма виявилася базальноклітинною карциномою. Австралійський актор вирішив не приховувати діагноз від публіки, щоб підвищити обізнаність і спонукати людей користуватися сонцезахисним кремом.

Зірка вважає, що саме ультрафіолет винен в його хворобі, адже з дитинства він проводив багато часу на сонці, не користуючись санскріном.

"Я не думаю, що мої тато або мама коли-небудь купували його або змушували нас носити сонцезахисний крем", - поскаржився він.

Нагадаємо, що ультрафіолетове випромінювання підвищує ризик мутацій в клітинах шкіри, провокуючи розвиток злоякісних новоутворень. Щоб знизити ризик раку, слід захищати шкіру від прямих сонячних променів.