Овочі, які насправді не так корисні, як ми гадаємо

Автор
Овочі, які насправді не так корисні, як ми гадаємо

Чи справді салат зі свіжими овочами такий корисний, як всі говорять? Можливо, що він не тільки не приносить користь, але і завдає шкоди організму?

Всі ми знаємо ще з дитинства, що потрібно їсти овочі, щоб бути здоровими і сильними. Овочі - це просто джерело вітамінів і корисних амінокислот, вони зміцнюють наш імунітет, покращують роботу організму і піднімають загальний життєвий тонус.

Саме тому нас здивував той факт, що звичайний салат зі свіжими овочами може не тільки не принести користь, але і завдати шкоди організму.

Огірки і помідори

Самі по собі ці два овоча абсолютно безпечні, однак якщо поєднати їх в одній страві, то можна зіткнутися з неприємними наслідками. Так як огірки відносять до лужним продуктам, а помідори - до кислих, таке поєднання овочів призводить до утворення солей, які випадають в осад і не перетравлюються.

Буряк

Буряк протипоказаний тим, у кого спостерігається підвищена кислотність в організмі, є хронічні захворювання і проблеми з нетриманням випорожнення, так як вона виробляє проносний ефект.

Часник

З часником потрібно бути обережніше тим, у кого знижений тиск і є проблеми зі шлунком. Надмірне вживання часнику може спровокувати підвищення температури, алергічну реакцію, печію, нудоту, а також мігрень і запаморочення.

Ріпчаста цибуля

Ріпчасту цибулю не рекомендують їсти при виразці, гастриті, захворюваннях нирок і печінки. Вся справа в тому, що він має здатність підвищувати кислотність і надавати подразнюючу дію на органи травлення.

Болгарський перець

Цей овоч значно знижує артеріальний тиск, тому гіпотонікам варто строго обмежити кількість його споживання.

Морква

Надмірне вживання моркви тягне за собою появу сонливості, млявості, нудоти і головного болю. Цей овоч також підвищує кислотність шлунка і провокує пожовтіння шкірного покриву. Крім іншого, зайве вживання моркви призведе до великого навантаження на слабкий кишечник через великий вміст клітковини.

Хрін

Шкода хрону позначиться на тих, у кого є захворювання нирок або хронічні хвороби органів травного тракту. Хрін протипоказаний вагітним жінкам. Та й будь-якій людині варто знати, що зловживання таким гострим продуктом, як хрін, може викликати збільшення тиску крові і навіть кровотечі.

Чому не можна їсти фрукти ввечері: основні причини 

І все-таки, чи можна їсти всі ці овочі? Звичайно, можна, головне - не зловживати ними. А ті, які твоєму організму складно переробляти, найкраще замінити на що-небудь інше.
Здоровий спосіб життя став популярним на сьогоднішній день серед людей самих різних вікових груп. Похвально, що суспільство прагне до розвитку і вдосконалення.
Але при цьому існує безліч стереотипів, які не дають в повній мірі почати жити саме здорово. Наприклад, багато хто помилково вважає, що є абсолютно здорова їжа, як у випадку з овочами, і абсолютно шкідлива. Але це не зовсім так.