Існує шкода електронних сигарет

Автор
566
Існує шкода електронних сигарет

Доведено шкоду від електронних сигарет - дані дослідження ВООЗ.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що електронні сигарети небезпечні та шкідливі для здоров'я.

Цю заяву опублікували на офіційному сайті ВООЗ.

Наразі невідомо, як довго можна "безпечно" використовувати електронні сигарети (Electronic nicotine delivery systems, скорочено ENDS - Gazeta.ua.)

"Немає сумнівів, що вони шкідливі для здоров'я та не є безпечними, але зарано давати чітку відповідь щодо тривалості впливу їх використання", - йдеться в статті.

Вейпінг особливо небезпечний для підлітків - мозок людини розвивається до віку понад 20 років, і вживання вейпів може внести непоправні зміни. Це пошкоджує серцево-судинну та дихальну систему людини, а ще може нашкодити малятам в утробі матері.

Надходить все більше свідчень, що ENDS може спричинити пошкодження легенів. 17 вересня 2019 року Центри контролю та профілактики захворювань США розпочали екстрене розслідування зв'язків між використанням вейпу та смертю від травми легень. До 10 грудня повідомили про понад 2409 випадків госпіталізації та 52 підтверджених випадки смерті. Аналогічні розслідування розпочалися щонайменше в п'яти країнах світу.

Тож інформація про те, що вейпінг безпечніший, ніж паління традиційних сигарет, є хибною, стверджують в організації. Так само спостерігають звикання, адже аерозоль ENDS містить нікотин. Окрім того, зазвичай містять токсичні речовини, включаючи гліколь, який використовується для виготовлення антифризу.

За даними ВООЗ, сьогодні існує 15 тис. смаків електронних сигарет, зокрема із жувальною гумкою і цукровою ватою, щоб зацікавити молодь.

Кількість інфікованих коронавірусом становить 473 людини

Для тих, хто використовує вейп, намагаючись кинути палати, ВООЗ має ремоментації.

"Існують інші перевірені, безпечніші та ліцензовані продукти, такі як лікування нікотиновими препаратами (наприклад пластири), а також гарячі лінії підтримки курців, які намагаються кинути палити, мобільні повідомлення та спеціалізовані методи лікування від тютюнозалежності", - нагадують в організації.