Про користь та значення обіймів для людини

Автор
Про користь та значення обіймів для людини

Психолог наголосила, що формальні обійми не дадуть позитивного результату.

Сьогодні, 21 січня, світ святкує щорічний День обіймів. Таке свято – не тільки черговий привід нагадати про свою любов дорогим людям, але й задуматися про значення такого її прояву. Про користь такого вираження почуттів, потребу обіймів та їхню щоденну дозу."Потреба фізичного контакту природна, бо люди – істоти соціальні.

Ми завжди жили групами й питання хороших стосунків були справою виживання. Дотики завжди були на рівні з водою і їжею – нашими базовими потребами", - зазначила вона. Обійми викликають певні реакції у нашому мозку, завдяки чому виділяються так звані "гормони щастя". Найважливіший з них – окситоцин. "Він бере участь у виробленні молока у матері, стимулює пологи, а ще налагоджує зв'язок з мамою і дитиною, партнерами, друзями.

Ця речовина знижує тривогу, дає нам відчуття безпеки й захищеності, сприяє теплому відношенню до того, кого ми обіймаємо. Деякі дослідження показують, що ті чоловіки й жінки, які мають більше тактильного контакту, як правило, перебувають у шлюбі довше. Однак дотики тіла до тіла повинні бути приємними.

Якщо ми обнімаємося з кимось просто так, це не матиме користі. Головне, щоб була довіра, адже одними обіймами конфлікти не вирішиш", – переконана Конюх. При цьому психолог наголосила, що формальні обійми не дадуть позитивного результату, який можна отримати, роблячи це з людиною, яка нам принаймні друг. Адже ми швидше йдемо на тактильний контакт з тими, кому довіряємо.

Анджеліна Джолі та Бред Пітт залишаться лише партнерами по бізнесу

Нагадаємо, серед безлічі свят є день, присвячений дружбі, доброті, любові до ближнього, який в календарі має назву Міжнародний день обіймів (International Hug Day). Це свято відзначають 21 січня, і кожен рік про нього дізнаються все більше людей у світі завдяки позитиву, який несе цей день.