П'ять надійних способів зміцнити імунітет: поради

Автор
П'ять надійних способів зміцнити імунітет: поради

У 80% населення сила імунної системи залежить від умов і способу життя. Є п'ять порад як зміцнити імунну систему.

Щоб захисні сили організму працювали на повну потужність, ваш раціон має бути збалансованим. Тобто ключовим тут є не конкретні продукти в щоденному меню, а сама культура прийому їжі.

По-перше, ніколи не пропускайте основних прийомів їжі: сніданок, обід і вечеря мають бути завжди, а перекуси на ходу мусять відійти в минуле. По-друге, не відмовляйтесь від сезонних і місцевих продуктів.

По-третє, сміливо скорочуйте вживання цукру, солі, алкоголю та споживайте лише необхідну кількість калорій. Включення великої кількості свіжих продуктів, багатих на антиоксиданти, допоможе вам зберегти здоров’я і підвищити імунітет. Антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, знижують ризик серцево-судинних захворювань і раку. Джерелом антиоксидантів є цитрусові, ягоди, виноград, ківі, яблука, капуста, цибуля і шпинат.

Півгодинна прогулянка допоможе не лише підвищити імунітет, а й покращити роботу мозку, серцево-судинної системи. Крім того, щоденні прогулянки сприятимуть налагодженню сну і зменшенню стресу (стрес і нестача сну теж негативно впливають на загальний стан організму та імунітет зокрема).

Аби прогулянки були виключно корисними, подбайте про теплий одяг та зручне взуття. Не забувайте про свіже повітря вдома і на роботі: регулярно провітрюйте приміщення. Уникайте стресу Звісно, стрес є частиною життя, і з ним стикається кожен з нас. Однак довготривалий стрес може зробити вас більш схильними до хвороб, починаючи від застуди і закінчуючи серйозними захворюваннями.

Через хронічний стрес на тіло можуть впливати гормони, які негативно позначаються на імунітеті. Високий рівень стресу збільшує виробництво кортизолу, який пошкоджує імунні клітини. Тому навіть якщо у вас стресовий період, намагайтесь робити речі, які любите, і зустрічатись з людьми, які роблять вас щасливими. Читайте також: У Львові знову призупинили навчання у двох школах через грип.

Перевірте рівень рівень вітаміну D і виходьте на сонечко Вітамін D, відомий як вітамін сонця, може суттєво підвищити ваш імунітет. Нестача цього вітаміну пов’язана з сезонними застудами та грипом. Нестача вітаміну D – доволі поширена, оскільки він доступний лише від сонця і декількох продуктів. Нам потрібно як мінімум 50 моль на літр. Якщо ви схильні до захворювань, перевірте рівень вітаміну D і не забувайте гуляти і підставляти обличчя сонечку.

Підтримуйте здорову вагу. Надмірна вага підвищує ризик розвитку діабету, раку і серцевих захворювань. Забагато жирових клітин викликають вивільнення прозапальних хімічних речовин в організмі, спричиняючи хронічне запалення. Воно може пошкодити тканини і призвести до слабкого імунітету. Тому не забувайте про збалансовану дієту для підтримки здорової ваги.

Грета Тунберг стане героїнею документального фільму (Відео)

Окрім того, щоденні вправи покращують роботу серцево-судинної системи і зменшують ризик захворювань на кшталт раку і остеопорозу.