Названі ознаки злоякісної анемії

Автор
Названі ознаки злоякісної анемії

У рідкісних випадках зазначеного стану, люди можуть мати неврологічні проблеми, такі як головний біль.

Британські медики назвали 5 попереджувальних ознак, які можуть сигналізувати про злоякісної анемії. Зазначені симптоми ні в якому разі не можна залишати поза увагою. 

Вітамін В12 грає важливу роль в організмі. Коли тілу не вистачає важливого речовини, може розвинутися злоякісна анемія. Однією з ознак є постійне відчуття втоми - найбільш поширений симптом і відбувається тому, що тіло не має достатньо червоних кров'яних тілець, щоб нести кисень до його різним частинам. Повинні насторожити і задишка з прискореним серцебиттям. Серед симптомів і відсутність апетиту, безпричинна втрата ваги. 

"Перніциозная анемія - це аутоімунне захворювання, яке викликається антитілами імунної системи, що атакують тканини тіла, які вона помилково вважає чужорідними. Це викликає запалення слизової оболонки шлунка. Це веде до порушення всмоктування вітаміну В12, необхідного для нормального кровотворення", - пояснюють лікарі. 

Варто відзначити, що точна причина злоякісної анемії неясна, на даний момент відомо, що найчастіше вона має місце у жінок після 60 років, якщо є генетична схильність і зв'язок іншими аутоімунними умовами, як хвороба Аддісона і вітіліго. Експерти настійно рекомендують не залишати без уваги перераховані вище ознаки, так як крім проблем з фізичним здоров'ям не виключаються психічні розлади.