Простий спосіб, як знизити артеріальний тиск

Автор
Простий спосіб, як знизити артеріальний тиск

Багато людей страждають від підвищеного кров'яного тиску.

Середній артеріальний тиск було знижено як у чоловіків, так й у жінок, які брали участь у ранковій зарядці, порівняно з тим, коли вони не займалися спортом.

Багато людей страждають від підвищеного кров'яного тиску. Згідно з новим дослідженням, опублікованим у журналі Американської кардіологічної асоціації Гіпертонія, півгодинні ранкові вправи знижують артеріальний тиск протягом дня у літніх чоловіків та жінок з надлишковою вагою. Дослідження австралійських учених показало, що жінки, які роблять короткі й часті перерви в сидячому положенні протягом дня, можуть ще більше підвищити користь від ранкових вправ, передає НВ.

У дослідженні взяли участь 67 осіб, які брали участь в трьох різних сценаріях, які необхідно було виконувати не менше шести днів: - безперервне сидіння протягом восьми годин; - година сидіння, потім 30 хвилин вправ (біг на тренажері), потім 6,5 години тривалого сидіння; - година сидіння, потім 30 хвилин вправ, далі - 6,5 годин сидіння, але кожні півгодини людина переривалася на трихвилинну прогулянку.

Дослідники виявили, що середній артеріальний тиск було знижено як у чоловіків, так і у жінок, які брали участь у ранковій зарядці, порівняно з тим, коли вони не займалися спортом. Була ще одна перевага - значне зниження середнього артеріального тиску - для жінок, коли вони поєднували ранкову зарядку з частими перервами від сидіння протягом дня. В інших дослідженнях було показано, що перерви у сидінні чинять благотворний вплив на артеріальний тиск серед груп з вищим ризиком серцево-судинних захворювань.