Список трав’яних чаїв для підтримки здоров’я

Читать на русском
Автор
Список трав’яних чаїв для підтримки здоров’я Новина оновлена 04 липня 2023, 10:34

Лаванда піднімає настрій, розслаблює тіло та заспокоює розум.

Нам відомі лише деякі з трав’яних напоїв. Однак природа подарувала величезну різноманітність інгредієнтів, які благотворно впливають на здоров’я та тонус організму.

Спробуйте чай із кропиви. Заваривши листя кропиви, ви знижуєте ризик анемії, ревматизму, артриту, інфекцій сечовивідних шляхів, нирок та сечового міхура.

Чаї з кропиви допоможе вирішити проблеми з тиском, підніме імунітет, позбавить простудних інфекцій та їх симптомів.

Ромашка відома кожному з нас. Настої з ромашки дуже добре впливають на шлунок і сприяють розслабленню. Ромашковий чай перед сном вирішить проблеми із безсонням. Це ефективний засіб від стресу та депресії.

Лаванда піднімає настрій, розслаблює тіло та заспокоює розум. Розлад шлунка та кишкові інфекції піддаються лікуванню лавандовим чаєм.

Якщо ви застудилися, можна зробити компрес із лаванди та прикласти до грудної клітки. Хрипи та кашель пройдуть, ви зможете легко дихати.

Лавандою лікують бронхіт, астму, вона допомагає зменшити температуру тіла при лихоманці. Настій із лаванди використовують, щоб залікувати рани, порізи, виразки.

Розмарин не просто має чудові смакові показники. З нього можна заварити чай, який ефективно вирішує проблеми м’язової напруги. Він прискорює метаболізм, добре впливає на печінку, жовчний міхур та дихальні шляхи.

Чай із шипшини – джерело великої кількості вітаміну С. Такий напій ідеально підійде для зміцнення імунної системи. Чай із шипшини благотворно впливає на стан шкіри та функцію надниркових залоз.

Засушити ягоди ожини – чудова ідея для підтримки здоров’я цілий рік. Можна також використовувати листя ожини, вони надають аромату напою. У листі міститься багато флавоноїдів, які відомі своєю високою антиоксидантною активністю.

Флавоноїди, якими багатий глід, допоможуть покращити стан серцево-судинної системи.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.