Після відключень світла та спеки, українців спіткала нова напасть (відео)

Читать на русском
Автор
Після відключень світла та спеки, українців спіткала нова напасть (відео) Новина оновлена 03 серпня 2024, 09:39

В соціальних мережах вже реагують на новину

Коронавірус повертається і вже дає про себе знати не тільки у світі, а й в Україні. Так, у Києві в останні тижні значно підвищився рівень захворюваності на COVID-19. У середньому до лікарень нині потрапляє близько 20 осіб на добу.

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург. За її словами, госпіталізують пацієнтів лише у складних випадках перебігу хвороби.

"Якщо станом на 1 липня в медичних закладах столиці перебували двадцять хворих із діагнозом COVID-19 та один з підозрою, то на сьогоднішній ранок таких пацієнтів 73. Причому в середньому до лікарень наразі потрапляє близько 20 осіб за добу. Нагадаю, що ушпиталюють саме у складних випадках перебігу хвороби. На жаль, серед таких важких хворих – 18 дітей", – зауважила Валентина Гінзбург.

Водночас, згідно з повідомленнями в іноземних ЗМІ, кількість хворих на COVID-19, наприклад, у Великій Британії сягнула 100 тисяч за минулий тиждень. В Україні також звітують про зростання випадків інфекції.

Українці в соціальних мережах вже реагують на новину. Відео виклали в TikTok.

Ключові відмінності між симптомами Covid-19 та звичайної застуди:

Підвищена температура

При Covid-19 частіше спостерігається висока температура. Літня застуда може супроводжуватися незначним підвищенням температури, але зазвичай вона нижча порівняно з коронавірусною інфекцією.

Порушення смакових та нюхових відчуттів

Аносмія (втрата здатності відчувати смаки та запахи) — характерний симптом Covid-19, який рідко зустрічається при звичайних застудах у теплу пору року.

Виснаження та м'язові болі

Covid-19 часто викликає сильну втому та болі в усьому тілі. При літній застуді також може з'явитися втома, але зазвичай вона менш інтенсивна.

Проблеми з диханням

Утруднене дихання або задишка більш притаманні Covid-19, особливо у важких випадках захворювання.

Тривалість проявів

Симптоми Covid-19 можуть зберігатися довше та змінюватися з плином часу. Звичайна застуда в літній період зазвичай минає за 7-10 днів.

До слова, раніше "Телеграф" розповідав про те, що президент США Джо Байден заразився коронавірусом. Через це він був змушений пропустити конференцію UnidosUS, на якій він мав виступити перед публікою.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.