Заборона tabletki.ua: Кабмін не відмовився від проєкту постанови, але погодився обговорити

Читать на русском
Автор
Заборона tabletki.ua: Кабмін не відмовився від проєкту постанови, але погодився обговорити Новина оновлена 21 травня 2024, 21:08

Популярний сервіс замовлення ліків може бути заблокований

Кабмін продовжить обговорення проєкту постанови, яка може заблокувати роботу сервісів онлайн бронювання ліків, але не відмовився від цієї ініціативи. Про це повідомляє РБК Україна.

Зокрема видання зазначає, що Міністерство охорони здоровʼя і Держлікслужба провели нараду з цього питання за участі представників провідних прайс-агрегаторів. Там не дійшли згоди стосовно скасування норми, яка фактично дозволяла проводити онлайн-бронювання тільки на сайтах-ліцензіатах, тобто — аптеках.

Втім домовилися, що проєкт відкладуть до внесення змін, напрацьованих Держлікслужбою спільно з представниками прайс-агрегаторів. Про це повідомив співзасновник сервісу tabletki.ua Олександр Муравщик.

"Нас запросили на обговорення проєкту постанови, однак повністю відмовитися від документа, на жаль, не погодилися. Натомість запропонували надати свої пропозиції, які дозволять уникнути заборони на діяльність прайс-агрегаторів. Що ж, ми на початку обговорення поліпшень з представниками Держлікслужби. Щиро сподіваємося, що нам вдасться вийти на задовільний фінальний результат.

Для нас пріоритет — це споживач. Ми вважаємо неприпустимими будь-які ризики позбавлення споживача інформації та вибору. Саме це ми сьогодні донесли до відома чиновників. Час покаже, чи нас почули.

Ми продовжуватимемо повідомляти нашим клієнтам про перебіг подій на сайті tabletki.ua"

Нагадаємо, що інформація про можливість заблокувати в Україні роботу сервісів з бронювання ліків з'явилась минулого тижня. Послугам аптечних маркетплейсів користується 30% українців, при цьому знижки на ліки на таких майданчиках сягають до 15%. Сам маркетплейс tabletki.ua на своєму сайті розмістив повідомлення про те, що чиновники їх закривають і закликали небайдужих підписати відповідну петицію. Менш ніж за добу вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.