Дихати легко: важливість гігієни носа для здоров'я дихальних шляхів

Читать на русском
Автор
1608
Дихати легко: важливість гігієни носа для здоров'я дихальних шляхів

Гігієна носа — важливий аспект здоров'я дихальних шляхів. Наш ніс тримає першу лінію захисту від патогенних мікроорганізмів і забруднень, що переносяться повітрям. Його чистота і зволоженість може допомогти запобігти виникненню респіраторних захворювань.

Один із ефективних методів гігієни носа — це використання фізіологічного розчину хлориду натрію. Він безпечний і натуральний, його можна використовувати для профілактики та комплексного лікування різних захворювань слизової оболонки носа, включаючи риніт, синусит та алергічний риніт. Фізіологічний розчин натрію хлориду допомагає зволожити та очистити носові проходи, зменшує сухість і дискомфорт, спричинені пилом, смогом та іншими подразниками.

Фармацевтична компанія "Здоров’я" випускає лінійку препаратів Аквамакс у формі спрею та назальних крапель. Це високоочищений стабілізований 0,65 % розчин натрію хлориду, що максимально відповідає природному назальному секрету.

Аквамакс краплі об'ємом 20 мл використовуються для дітей до року і є найкращим вибором для немовлят. Аквамакс дозований спрей об'ємом 20, 50, 100 мл — це форма випуску, при якому рідина знаходиться без тиску: одне натискання призводить до одноразового упорскування. Балони під тиском об'ємом 50, 100, 150 мл актуальні для старших дітей та дорослих, особливо при наявності в'язкого слизу.

Аквамакс використовується для немовлят, дітей і дорослих для гігієнічного догляду за порожниною носа, профілактики й комплексного лікування захворювань слизової носа, усунення сухості при роботі кондиціонерів або радіаторів центрального опалення, під час повітряних перельотів, після операційних втручань у порожнині носа та носових пазухах.

Аквамакс спрей м'яко промиває ніс завдяки спеціальній дрібнодисперсній системі розпилення. Ефективно зволожує слизову носа, розріджує густий слиз, розм’якшує сухі кірочки та сприяє їхньому легкому видаленню. Як наслідок покращуються сприйняття запахів і транспортна функція миготливого епітелію, відновлюється носове дихання, скорочується період реабілітації й зникає необхідність застосування судинозвужувальних засобів місцевої дії.

Препарат Аквамакс, який містить 0,65% розчин натрію хлориду, є безпечним і ефективним засобом для догляду за носом. Він підходить як для профілактики, так і для комплексного лікування різних захворювань слизової носа. Використовуючи розчин хлориду для щоденної гігієни, ви допоможете зберегти носові проходи здоровими.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.