Група компаній "Здоров’я" продовжує надавати допомогу пораненим бійцям

Читати російською
Автор

Наші захисники отримують багато травм, обороняючи Україну. Окрім різних поранень на їхній фізичний стан впливають важкі умови роботи, носіння тяжкої амуніції, підняття важких боєкомплектів. Відновити здоров’я та власну ефективність їм допомагає реабілітація у медичному центрі фізіотерапії Rubinko, яку для них фінансує фармкопанія "Здоров’я".

Група компаній "Здоров’я" надає захисникам можливість пройти післяопераційне відновлення в одній із Харківських клінік, де фахівці використовують індивідуальний підхід до лікування військових. Вони розробляють особливу програму реабілітації, яка відповідає пораненню та фізичному стану кожного пацієнта. За 2023 рік реабілітацію пройшло 200 бійців, 110 з яких профінансувала компанія "Здоров’я" на суму близько мільйона гривень.

Учасники бойових дій, які вже закінчили процедури лікування або ще проходять курси терапії у медичному центрі Rubinko, діляться своїми історіями й подяками лікарям та компанії "Здоров’я". З міркувань безпеки імена бійців, не публікуємо.

Солдат звернувся із важкою травмою, яку отримав під час виконання бойового завдання на донецькому напрямі.

— Під час мінометного обстрілу, мені пошкодили сідничний нерв, і як наслідок — часткова відсутність чутливості в нозі, і повна — у стопі. Раніше не міг взагалі ставати на ногу, проте зараз вже долаю невеликі відстані без допоміжних засобів, — розповідає захисник.

Інший солдат говорить про проблеми зі спиною.

— Оскільки на початку повномасштабного вторгнення не було кваліфікованих спеціалістів-воїнів, я взяв у руки кулемет і пішов воювати. Тривале носіння зброї призвело до погіршення стану здоров’я моєї спини. Зараз мені допомагають відновитися. Я вдячний лікарям і фармкомпанії "Здоров’я" за те, що вони дбають про хлопців і дівчат, які захищають територіальну цілісність нашої держави, — розповідає боєць.

Смілива захисниця із прифронтових лав розповідає власну історію.

— Звернулася через біль у спині, а саме — у грудному відділі. Він з’явився через носіння броні, шолому, і через постійне підіймання важких речей. Я дізналася про клініку від своїх побратимів, які вже були тут. І хочу сказати від усіх нас дякуємо за цю надважливу справу. Тому що потрібно як можна скоріше відновлюватися, адже нас немає ким замінити.

Компанія "Здоров'я" продовжує підтримувати й тих, хто залишається на передовій. Більше ніж 60 квадрокоптерів, частина з яких оснащена тепловізорами, допомагають тримати фронт. На потреби армії передали автівки, автобуси, екскаватори. Військові отримали лікарські засоби на суму більше 38 млн грн, а також фармкомпанія придбала для харківської лікарні, де лікуються поранені воїни, сучасну рентгенографічну систему.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.