Потужна магнітна буря накриє Землю 25-26 листопада: як себе захистити

Читати російською
Автор

У листопаді магнітна буря досягне свого піку 26 листопада

Працівники сонячних лабораторій безперервно спостерігають за нашою зіркою та попереджають про небезпечні явища. Часто на Сонці відбувається викид енергії, які впливають на магнітне поле Землі, така активність називається магнітними бурями.

Нещодавно хазяйнувала слабка магнітна буря, а після 23-26 листопада магнітна буря активізується та буде значно потужнішою, пише Spaceweather. Активність Сонця 23 і 24 листопада досягне 4 балів, а 25 і 26 листопада – 5 балів.

Сильна магнітна буря в Україні та в усьому світі очікується саме наприкінці листопада. Вона вируватиме протягом п’яти днів.

Сонячна активність 23 листопада є досить слабкою, але 24 і 25 листопада буря набиратиме сил, а після 26 листопада її дія піде на спад. Це остання магнітна буря у листопаді.

Вплив на людину

Скарги на негативні симптоми під час дії магнітної бурі найчастіше можна почути від людей літнього віку, метеозалежних людей та власників хронічних хвороб.

Головіний біль, запаморочення, нудота, підвищення тиску, слабкість, безсоння – усе це класичні симптоми нездужання у ці дні.

Захист від магнітної бурі

  • Людям варто дотримуватися здорового способу життя у дати, коли діє магнітна буря.
  • Потрібно поміняти раціон харчування, менше вживати жирної, гострої їжі та фастфуду.
  • Варто пити багато води – не менше 1,5 літра на день (бажано з додаванням мінералів та електролітів).
  • Фізичні вправи у цей період зарядять вас енергією.
  • Проводьте вільний час на свіжому повірті.
  • Намагайтеся уникати конфліктних ситуацій та стресів.
  • Дотримуйтесь правильного режиму сну.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, у яких областях найближчими днями варто чекати рясних зимових опадів. Деякі дні будуть аж надто суворими, тому краще посидіти вдома.

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.