Ліки, які потрібно включити в аптечку для літнього відпочинку

Читать на русском
Автор
2646
Влітку аптечку краще тримати під рукою
Влітку аптечку краще тримати під рукою

Без знеболюючих та антигістамінних засобів не обійдеться

Скільки чудових асоціацій викликає лише одне слово "літо"! Адже літо — це сонце, вода, подорожі та пікніки, пробіжки босоніж і купання в річках. Однакі яскраві сонячні враження часто супроводжуються подряпинами, опіками, укусами комах, алергічними висипами та роздратуваннями. Уникнути цих проблем цілком неможливо. Але можна до них заздалегідь підготуватись, щоб до потрібного моменту бути у всеозброєнні. Готуючись до літнього відпочинку одна із важливих речей, які потрібно зібрати, є добре укомплектована аптечка. Окрім перев’язувальних матеріалів та антисептиків, дуже важливо включити добірку ліків для лікування поширених захворювань і потенційних надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути під час вашої подорожі.

Знеболюючі

Головні болі, болі в м’язах і зубні болі можуть виникнути в будь-який момент, знеболюючий засіб під рукою може швидко полегшити ситуацію. Ці ліки можуть допомогти полегшити дискомфорт і дозволити вам продовжувати насолоджуватися відпочинком.

Фармацевтична компанія "Здоров’я" виробляє препарати Ібупрофен-Здоров’я у формі капсул та Ібупрофен-Здоров’я ультракап у формі м’яких желатинових капсул в дозуванні 200 мг та 400 мг. На відміну від звичайних капсул Ібупрофен-Здоров’я ультракап містить ібупрофен у формі рідини. При внутрішньому застосуванні відновлений ібупрофен (м’яка капсула) швидко всмоктується, більш ніж удвічі швидше, ніж при застосуванні звичайних таблеток ібупрофену. Знеболювальний ефект зберігається протягом 8 годин. У клінічних випробуваннях м’які капсули ібупрофену у дозуванні 400 мг показали більш швидший початок знеболення щодо епізодичного головного болю напруги і, загалом, більшу ефективність щодо зубного болю, ніж разова доза 2×500 мг парацетамолу. Лікарський засіб проявляє знеболювальну та протизапальну дію і рекомендується для купірування гострого болю легкого та помірного ступеня вираженості при дисменореї, болю у спині, м’язах, головного болю, мігрені, зубного болю, для зниження гарячки, а також для полегшення симптомів застуди та грипу.

Засіб від отиту

Отикаїн -Здоров'я — комбінований препарат для місцевого симптоматичного лікування отиту у дорослих та дітей починаючи з 1-го місяця життя. До складу препарату входять: феназон, який зменшує запалення та має знеболювальну дію і лідокаїн, який сприяє полегшенню та зняттю вушного болю. Феназон посилює знеболюючий ефект лідокаїну, в результаті скорочується час настання анестезуючого ефекту, збільшується його вираженість та тривалість. зменшення болю у вусі протягом 5 хвилин після закапування. Больовий синдром майже повністю зникає через 15-30 хвилин. Зручна піпетка-крапельниця, спрощує дозування та використання препарату.

Антигістамінні засоби

Сезонна алергія та укуси комах – поширене явище в літні місяці. Включення антигістамінних препаратів у вашу аптечку може допомогти полегшити такі симптоми, як чхання, свербіж і закладеність носу. Виберіть несонливі препарати, такі як АлергоМакс , щоб насолоджуватися природою, не відчуваючи сонливості.

АлергоМакс представлений відразу в трьох формах — спрей (діючи речовини диметинден та фенілефрин), таблетки та сироп (діюча речовина дезлоратадин). Це робить прийом препарату зручним у різних ситуаціях і дає вибір призначення з увагою до віку дітей. Так сироп можливо застосовувати для лікування дітей від 6 місяців, спрей — від 6 років, таблетки — від 12 років. АлергоМакс у формі спрею, завдяки судинозвужувальному та антигістамінному компонентам зменшує виділення з носа та сприяє очищенню носових ходів, не порушуючи при цьому фізіологічних функцій миготливого епітелію і слизової оболонки носа. Дезлоратадин, що входить до складу препарату у формі сиропу та таблеток крім протиалергічної активності, чинить протизапальну дію. Рекомендується при таких станах, як чхання, виділення з носа, свербіж, набряк і закладеність носа, а також свербіж і почервоніння очей, сльозотеча, кропив'янка.

Протидіарейні препарати

Діарея є поширеним занепокоєнням під час літнього відпочинку, особливо під час поїдання погано помитих ягід та фруктів. Прийом протидіарейних препаратів, таких як ЛОПЕРАМІД-ЗДОРОВ’Я, може полегшити симптоми та забезпечити полегшення, поки ви не зможете звернутися за медичною допомогою, якщо це необхідно. Пам’ятайте про те, щоб залишатися гідратованим і проконсультуватися з медичним працівником, якщо симптоми не зникають. ЛОПЕРАМІД-ЗДОРОВ’Я у формі таблеток надасть вам гарну послугу під час подорожей у літній період. Препарат призначений для симптоматичного лікування гострої діареї у дорослих та дітей віком від 12 років.

Проблеми з травленням

"Здоров’я" випускає лінійку препаратів проти здуття живота під назвою КоліГаз-Здоров`я у формі м’яких капсул, жувальних таблеток та звичайних таблеток, вкритих оболонкою. Симетикон, який входить до складу препарату, – це нетоксична інертна поверхнево-активна речовина, виготовлена на основі кремнію. КоліГаз-Здоров`я у формі м’яких желатинових капсул має ряд переваг перед звичайними таблетками, а саме — швидко розчиняється в шлунку, сприяючи швидкому всмоктуванню та ефективній доставці активної речовини, легко ковтається, має відсутність неприємного смаку, а за рахунок желатинової оболонки довго зберігається стабільність діючої речовини, показаний для симптоматичного лікування порушень з боку шлунково-кишкового тракту, пов’язаних з газоутворенням, наприклад метеоризму.

Місцеві захворювання шкіри

Невеликі подразнення, бактеріальні інфекції шкіри, порізи, садна, сонячні опіки та укуси комах – часте явище під час літньої відпустки. Включення місцевих засобів у вашу аптечку може надати полегшення та сприяти одужанню.

Компанія "Здоров’я" випускає препарати Пантенол-Здоров’я крем та Хепідерм-Здоров’я аерозоль які призначені для лікування та відновлення шкірних покривів. Основним компонентом, цих препаратів є декспантенол. Декспантенол має протизапальну дію, що може значно зменшити почервоніння, набряк і біль, пов’язані з сонячними опіками. Допомагає заспокоїти шкіру та зняти дискомфорт, сприяючи швидшому одужанню. Крім того підтримує регенерацію пошкоджених клітин шкіри, сприяючи синтезу необхідних білків і ліпідів. Сприяє виробленню нових клітин шкіри, що сприяє швидшому загоєнню та відновленню цілісності шкіри.

Пантенол-Здоров’я крем – препарат показаний для профілактичного оброблення сухої, почервонілої шкіри або шкіри з тріщинами; для прискорення загоєння та епітелізації шкіри при мікроушкодженнях (нетяжкі опіки та подряпини); при подразненнях шкіри (наприклад, унаслідок радіотерапії, фототерапії чи опромінення ультрафіолетовими променями).

Хепідерм-Здоров’я пінний аерозоль – швидке та м’яке зволоження та загоєння шкіри при сонячних опіках. Препарат застосовується при різних ушкодженнях шкіри і слизових оболонок, у тому числі при саднах, опіках, асептичних післяопераційних ранах, трансплантатах шкіри, бульозному і пухирчастому дерматитах. Препарат використовують у всіх вікових групах. Випускається в балонах об’ємом по 58,5 г або по 117 г з насадкою із захисним ковпачком. Влітку такий балон зручно покласти до сумки вирушаючи у подорож.

Бетайод- Здоров’я мазь – діюча речовина повідон-йод є комплексом йоду та полімеру полівінілпіролідону, який виділяє йод ще протягом певного часу після нанесення на шкіру. Він чинить бактерицидну дію, має широкий спектр протимікробної дії щодо бактерій, вірусів, грибків та найпростіших мікроорганізмів.

Неоміцин плюс у формі мазі та порошку — комбінований антибактеріальний препарат для зовнішнього застосування, який містить два бактерицидних антибіотики із синергічною дією: бацитрацин і неоміцин. Використовується для місцевого лікування та профілактики бактеріальних інфекцій шкіри, а саме – інфіковані рани, фурункули, карбункули, абсцеси, імпетиго, інфіковані варикозні виразки, вторинні інфекції при екземі, інфекції при опіках, після косметичної хірургії

Протигрибкові засоби

Грибкові інфекції влітку поширюються контактно-побутовим шляхом, передаються від людини до людини. Зараження часто відбувається у душових приміщеннях, басейнах, тобто там, де є тепло та волога. Сучасний протигрибковий лікарський препарат Екзо-тіфін, що випускає фармацевтична компанія "Здоров'я" на ринку України, у трьох формах випуску – нашкірні спрей та розчин, а також крем. Активна діюча речовина — нафтифін , впливає на збудників грибкових інфекцій, що поширені в даний час і викликають грибкові захворювання шкіри та нігтів. Препарат Екзо-тіфін показаний для лікування грибкових інфекцій шкіри та шкірних складок; міжпальцевих мікозів; грибкових інфекцій нігтів (оніхомікозів); шкірних кандидозів; висівкоподібного лишаю; запальних дерматомікозів, що супроводжуються свербежем або без нього.

Протипохмільна допомога

Спека та алкоголь збільшують шкідливий вплив на організм людини. Алкоголь діє як діуретик, тобто змушує нирки виводити воду, а не утримувати її. Тому навіть через пиво або сидр організм втрачає більше води, ніж ми спожили. Зневоднення нікуди не дівається, проте інтоксикація алкоголем посилюється. Фармацевтична компанія "Здоров'я" випускає препарат ГЛУТАРГІН АЛКОКЛІН (діюча речовина аргініну глутамат — сіль аргініну та глутамінової кислоти) у формі таблеток та порошку для орального розчину. Основна концепція препарату ГЛУТАРГІН АЛКОКЛІН — це очищення організму від алкотоксинів, які і є причиною розвитку похмільного синдрому. У той час як більшість препаратів усувають лише симптоми (головний біль, нудоту), але не впливають на причину, або працюють як сорбенти. Дуже важлива перевага препарату ГЛУТАРГІН АЛКОКЛІН у тому, що він може використовуватися як для профілактики сп'яніння та похмільного синдрому (якщо випити до вживання алкоголю), так і коли людина "перестаралася".

Хоча вищезазначені ліки охоплюють багато поширених захворювань, важливо враховувати індивідуальні потреби та потенційні ризики, пов’язані з вашими планами літнього відпочинку. Добре укомплектована аптечка повинна включати необхідні ліки для лікування поширених захворювань і потенційних надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути під час вашої подорожі.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.