Секрет здорової шкіри, поради від компанії "Здоров’я"

Читать на русском
Автор
2628
Препарати Пантенол-Здоров’я крем та Хепідерм-Здоров’я аерозоль
Препарати Пантенол-Здоров’я крем та Хепідерм-Здоров’я аерозоль

Пантенол і Хепідерм від компанії "Здоров'я" призначені для лікування та відновлення шкірних покривів

Шкіра – наймасштабніший орган людини. У дорослої людини площа шкірного покриву зазвичай сягає 1,5-2 кв. метрів. Вага шкіри становить приблизно 15% від загальної маси тіла. За простотою шкіри, що здається, не відразу видно її складність і багатофункціональність, проте по широті фізіологічних функцій і патологічних процесів, що виникають у шкірі, вона перевершує або, принаймні, не поступається іншим органам.

Шкіра — величезне рецепторне поле, за допомогою якого здійснюється зв'язок організму з навколишнім середовищем. У ній закладено безліч нервів і нервових закінчень, які мають назву рецепторів. Вони сприймають різні відчуття – тиск, біль, тепло, холод, тому шкіру називають органом чуття.

В літку палючі сонячні промені можуть викликати болісні сонячні опіки, залишаючи нашу шкіру червоною, запаленою та чутливою. Хоча профілактичні заходи, такі як носіння сонцезахисного крему та захисного одягу, мають вирішальне значення, сонячні опіки все одно можуть виникнути. Сонячні опіки виникають, коли шкіра піддається надмірному впливу ультрафіолетового (УФ) випромінювання, переважно від сонця. Цей вплив пошкоджує клітини шкіри, викликаючи запалення та низку неприємних симптомів. Загальні симптоми сонячних опіків включають почервоніння, біль, припухлість, чутливість, а у важких випадках – утворення пухирів і лущення.

Компанія "Здоров’я" випускає препарати Пантенол-Здоров’я крем та Хепідерм-Здоров’я аерозоль які призначені для лікування та відновлення шкірних покривів. Основним компонентом, цих препаратів є декспантенол.

Декспантенол, також відомий як провітамін B5, є похідним пантотенової кислоти (вітамін B5). Він широко відомий своїми корисними властивостями щодо зміцнення здоров’я шкіри та сприяння загоєнню ран. При місцевому нанесенні на обгорілу сонцем шкіру декспантенол забезпечує низку переваг, які допомагають у процесі відновлення. Обгоріла на сонці шкіра часто стає зневодненою, що призводить до сухості та дискомфорту. Декспантенол діє як зволожувач, притягуючи та утримуючи вологу в шкірі. Це допомагає зменшити сухість, відновити зволоження та підвищити природну бар’єрну функцію шкіри.

Декспантенол має протизапальну дію, що може значно зменшити почервоніння, набряк і біль, пов’язані з сонячними опіками. Допомагає заспокоїти шкіру та зняти дискомфорт, сприяючи швидшому одужанню. Крім того підтримує регенерацію пошкоджених клітин шкіри, сприяючи синтезу необхідних білків і ліпідів. Сприяє виробленню нових клітин шкіри, що сприяє швидшому загоєнню та відновленню цілісності шкіри.

Пантенол-Здоров’я крем – препарат показаний для профілактичного оброблення сухої, почервонілої шкіри або шкіри з тріщинами; для прискорення загоєння та епітелізації шкіри при мікроушкодженнях (нетяжкі опіки та подряпини); при подразненнях шкіри (наприклад, унаслідок радіотерапії, фототерапії чи опромінення ультрафіолетовими променями). Також Пантенол-Здоров’я крем можливо використовувати при хронічних виразках шкіри та пролежнях; ерозіях шийки матки та після пересадки шкіри; для обробки шкіри пацієнтів під час та після місцевого застосування кортикостероїдів. Це незамінний засіб для немовлят при пелюшковому дерматиті, та для профілактичного догляду за молочними залозами у жінок, які годують груддю, а також для лікування подразнень та тріщин сосків. 1 г препарату містить декспантенолу 50 мг.

Хепідерм-Здоров’я пінний аерозоль – швидке та м’яке зволоження та загоєння шкіри при сонячних опіках. Препарат застосовується при різних ушкодженнях шкіри і слизових оболонок, у тому числі при саднах, опіках, асептичних післяопераційних ранах, трансплантатах шкіри, бульозному і пухирчастому дерматитах. Препарат використовують у всіх вікових групах. Випускається в балонах об’ємом по 58,5 г або по 117 г з насадкою із захисним ковпачком. Влітку такий балон зручно покласти до сумки вирушаючи у подорож.

Сонячні опіки можуть бути болісними та неприємними, але завдяки цілющим властивостям декспантенолу полегшення можливо досягти досить швидко. Включивши креми або аерозолі з декспантенолом у процес лікування сонячних опіків, ви можете заспокоїти шкіру, зменшити запалення та прискорити процес загоєння. Пам'ятайте що шкіру треба залишати зволоженою та захищати: пийте багато води, крім того, носіть вільний дихаючий одяг і уникайте подальшого впливу УФ-випромінювання на обгорілу сонцем шкіру, доки вона не загоїться.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.