Викиньте спіралі: лікар розповів, як відлякати комарів без шкоди здоров’ю

Читать на русском
Автор
6123
Комарі багатьом заважають насолоджуватися літом
Комарі багатьом заважають насолоджуватися літом. Фото pixabay.com

Особливо варто берегти від комарів дітей

Багато комах докучають людям влітку, особливо настирливі комарі, і продається цілий ряд засобів для їх відлякування, — проте не всі їх можна використовувати, якщо ви прагнете не нашкодити здоров’ю.

Як розповів керівник столичної клініки, кандидат медичних наук Юрій Габорець, краще утриматися від розпилювачів із фунгіцидами та спіралей від комарів.

За його словами, найкраще використовувати москітні сітки для захисту від комарів: "Розпилення фунгіцидів, спіралей у кімнатах викликають алергію, тому вдома краще використовувати пилосос".

Якщо вам потрібно захиститись від комарів на вулиці, то можна використовувати репеленти, спеціальні спреї від комарів, проте їх можна наносити тільки на одяг, — на голе тіло їх розпорошувати не можна.

"На шкіру можна наносити тільки ефірні олії: евкаліпт, лаванда, гвоздика, валеріана, гвоздиковий одеколон. Якщо вас все ж покусали комарі, обробіть місце укусів валокордином. І головне, — бережіть маленьких діток, бо вони не можуть захиститися. Є спеціальні дитячі браслети з ефірними оліями для старших дітей", — підсумував Габорець.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як своїми руками зробити пастку, щоб позбавитися мушок вдома.

Info Icon

Важливо: будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.